Egyre több megyét ér el az influenzajárvány

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A múlt hét óta nőtt az influenzás betegek száma, az ország több részén regisztráltak annyi megbetegedést, hogy már járványról lehet beszélni. A Dél-Dunántúlon duplázódott a betegek száma, sokan fordultak orvoshoz Szabolcsban is.

Megduplázódott az influenza tüneteivel járó megbetegedések száma a Dél-Dunántúlon a múlt héthez képest, Somogy megye több településén és a Baranya megyei Mohácson is már járvány van. Tolna megyében is nőtt a beteglétszám, de ott még nem beszélnek járványról a szakemberek, tájékoztatott Szűcs Mária, az ÁNTSZ Dél-Dunántúli Regionális Intézetének járványügyi osztályvezetője.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szintén jelentősen nőtt az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma, közölte Balogh Irén regionális tiszti főorvos szerdán.

A figyelőszolgálatba bevont háziorvosok jelentése szerint a legutóbbi héten 78,5 százalékkal emelkedett az ellátást kérők száma, ami azt jelenti, hogy százezer lakosra 420 beteg jut a Nyírségben, mondta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Észak-alföldi Regionális Intézete megyei kirendeltségének főorvosa.

Kiemelte, különösen erős az influenza aktivitása Nyíregyháza, Ibrány és Nagyhalász, Nagykálló, valamint Tiszavasvári környékén. A megbetegedések gyakorisága a négy körzetben a megyei átlagnak csaknem a kétszerese, a regionális átlagnak pedig - a régióhoz Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tartozik - a háromszorosa.

Szabolcsban a legtöbb beteg a 15-24 éves korosztály tagjai közül jelentkezett az háziorvosoknál; a fiatalok a betegek majdnem egyharmadát teszik ki. Magas az influenzaszerű megbetegedések száma a 25-60 év közöttieknél is. A regionális tiszti főorvos kitért még arra, hogy a felső légúti mintákból az influenza H3 altípusát, a jelenlegi járvány domináns kórokozóját mutatták ki eddig.

Forrás: index.hu

A vitaminokkal erősíteni tudjuk szervezetünket, ezáltal ellenállóbbá válik az influenza vírussal szemben. Válasszon életvitelének megfelelő vitamincsomagot és hozzá kiegészítésként C-vitamint 1000mg-ot!

Publikálva: 2010. november 23.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár