Indul a tavaszi fogyókúra!

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Baj van a centikkel...A téli, hűvösebb napok során felszedett kilóktól igyekszünk minél előbb megszabadulni, hogy a nyári bikini szezonra visszanyerjük a hőn áhított régi alakunkat. Sokunk számára ez az időszak az önsanyargatást jelenti. Nehéz kiválasztani, hogy a különböző divatos fogyókúrás módszerek közül, melyik a számunkra a leginkább megfelelő.

A leggyakoribb hiba, hogy a kitűzött célt, a legrövidebb idő alatt próbáljuk elérni, holott "jó munkához idő kell". Gyakran csalódunk a kiválasztott módszer hatásosságában, így kételkedve állunk neki egy újabb diétának, melynek sikertelen kimeneteléről, előre meg vagyunk győződve.

A fogyókúránk sikeressége akaraterőnk, elszántságunk, kitartásunk függvénye. Aki csak játszadozik a gondolattal, ne kezdjen bele a diétába, mert csak egy újabb kudarcként könyveli el a próbálkozást. A cél a lassú, fokozatos súlycsökkenés, így szervezetünk könnyebben alkalmazkodik a bekövetkező változásokhoz, míg a drasztikus fogyással, csak a védekező erőket mozgósítjuk, mely újabb plusz kilók megjelenését jelenti az amúgy is kényes területeken (ezt hívjuk jojó effektusnak). A diéta hatékonysága és tartóssága, havi 2-3 kiló súlyvesztés mellet biztosítható. Sokszor félreértelmezzük az étrendi ajánlásokat, hiszen a fogyókúra nem azonos a nem evéssel. Egy teljes életmód- és szemléletváltás szükséges, mely a jó minőségű, egészséges alapanyagok kiválasztásából, zsírszegény konyhatechnológia bevezetéséből és rendszeres testmozgásból áll.

Fogyózni, vagy nem fogyózni?

A különböző ajánlásokból már jól ismert, hogy a napi kalóriaszükségletet 4-5 alkalommal kell elfogyasztanunk. Célja, hogy megelőzzük az esti habzsolásokat, amit akkor tapasztalhatunk, ha az ebéd és a vacsora, időben távolra esik egymástól. Estére már annyira kiéhezünk, hogy nem érezzük azt, hogy jóllaktunk volna, és mindent felfalunk, amit a hűtőszekrényben találunk. Ellenben, ha beiktatunk egy kisebb jellegű étkezést, ami lehet például egy zabkorpás joghurt, gyümölcsös müzliszelet, korpás keksz, estése már kevésbé leszünk éhesek. A nehezen emészthető ételek helyett, friss salátákat, főzelékféléket, párolt zöldségeket, gyümölcsöket válasszunk, főtt, vagy grillezett húsokkal.

Néhány tipp a fogyókúra betartásához

Soha ne menjünk éhesen vásárolni!
Érdemes az ételeket kis, lapos tányéron tálalni.
Vigyázzunk a rágógumi rágcsálásával, mert fokozza a gyomorsav elválasztását és az étvágyat!

Forrás: fittelet.hu

Egy másik tipp: Instant Fitneszmenü!

Könnyen elkészíthető, jó ízű és abban segít, hogy teltségérzetet adjon, így elkerülhetővé teszi a nassolást, vagy pl. a késő esti habzsolást!

Tudjon meg többet a menüről, olvassa el a leírást itt: Instant Fitneszmenü (Kattintson ide!)

Segít a hatékony fogyásban, egyszerűen elkészíthető...


Publikálva: 2010. november 26.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár