Kalóriaégetés tavaszi nagytakarítással

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Szakemberek kiszámolták, hogy eközben egy 70 kg-os személy negyed óra alatt 74 kiló-kalóriát (kcal) használ el. A mosás kiteregetése, 15 perc alatt 50 kiló-kalóriát (kcal), a padló feltörlése 60 kiló-kalóriát (kcal), a porszívózás 70 kiló-kalóriát (kcal), az ablaktisztítás akár 83 kiló-kalória (kcal) elégetésével is járhat. Az adatok szerint azonban legtöbb kalóriát akkor fogyasztunk, amikor bútorokat tologatunk. Ez a tevékenység negyed óra alatt 115 kiló-kalóriát (kcal) igényel.

Nézzük, mi minden rejlik még ebben az új fajta "sportszemléletben". A számok természetesen nem tekinthetők szentírásnak, de tény hogy a házi munka nem csak a lakás tisztaságának tesz jót.

50 perc vasalással 118 kiló-kalóriától (kcal) szabadulhatunk meg. Egy normál sajtburger kereken 330 kiló-kalóriát (kcal), ha sok vasalni való gyűlt össze, ezt akár egy álltó helyünkben elégethetjük.

Sűrűsödnek a kerti munkák. Tomboljuk ki magunkat a kerten. A gereblyézés és kapálás fitté tesz, és 15 perc alatt akár 100 kiló-kalóriát (kcal) is elégethetünk.

Régóta halogatja már a lakás egy vagy több helyiségének kifestését? Talán könnyebben rászánja magát, ha meggondolja, hogy eközben 20 perc alatt 100 kiló-kalóriát (kcal) fogyaszt.

Felejtse el az autómosót, várjon ki egy melegebb napot, és álljon neki az autó tisztításának. Ha még át is vakszolja, 20 perc alatt 100 kiló-kalóriától (kcal) szabadulhat meg.

Ugyanennyi kalóriát jelent 25 perc fűnyírás, 15 perc kutyasétáltatás, 20 percet lépcsőjárás (akár részletekben is), 25 perc tánc vagy plázázás egy jó barátnővel.

Még a főzés is fogyaszt. Aki kb. 40 percet áll a konyhában, eközben nagyjából 100 kiló-kalóriát (kcal) éget el. Persze csak akkor, ha közben nem kóstolgat túl sokat!

A cikk forrása: natursziget.hu A cikk szerzője: Harrach Orsolya

A Jó Közérzet Vitamin® Webáruház szerkesztőjének kiegészítése:

A kevésbé durva vegyszerek használatát csak támogatni tudom, hiszen ezzel csökkentjük a lefolyóba jutó agresszív vegyszerek mennyiségét, de azért a bio és környezetbarát tisztítószerekből is léteznek nagyon jó minőségű készítmények.

Egy biztos, a testmozgás nagyon hasznos, de emellett figyelnünk kell a tartós fogyáshoz a kalóriabevitelre is. Hiába égetünk el valamennyi kalóriát a fogyás reményében, ha életmódunkat nem alakítjuk alacsonyabb napi kalóriabevitelre.

Fontos itt kihangsúlyozni az életmódban való gondolkozást. A diéták helyett, amellyel hullámzó energia- és tápanyagbevitelt hozunk létre, hasznosabb a fokozatos csökkentés, a táplálékbevitel átformálása. A súlyfelesleg sem rövid idő alatt halmozódik fel, igy azt leadni is idő alatt lehet tartósan.

Gondoljon csak bele, mi lenne, ha valaki úgy tervezné a munkát hogy 2 hetet dolgozik, majd 10 évet nem. Hát nem lenne tartós valószinüleg a jólét, amelyet a 2 hét munkával okozott. Néhány hét elteltével, amikor elfogyna a bevétele, újból munkába vetné magát. Ugyanez a helyzet a fogyással kapcsolatban is, fontos az egyenletesség.

Azt az életmódot, táplálkozási formát, amely előidézte a túlsúlyt - kell folyamatosan átalakítani egy olyan életmóddá, táplálkozás formává, amely az ideális testsúlyhoz vezet. A cikkben leírt mozgási ötleteket természetesen támogatom, minden mozgás nagyon hasznos, ráadásul élvezetes is.

Jó tavaszi nagytakarításhoz azért jó munkát és jó közérzetet kivánok Önnek!

Vági Péter
Jó Közérzet Vitamin®
Webáruház felelős

Ha megéhezik a nagytakarításban, fogyasszon
Jó Közérzet Vitamin® Instant Fitneszmenüt,
amely alacsony kalóriabevitel mellett,
teljes értékű táplálékot biztosít.

Publikálva: 2011. május 2.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár