Nem törődünk a deréktáji úszógumi veszélyeivel

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Nem törődünk az úszógumival, csak eszünk...A szakértők szerint a legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy az úszógumi a derekuk körül növeli a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát. Ezt egy 2 085 fő bevonásával végzett felmérés mutatta ki. A megkérdezettek 97 százaléka nem volt tisztában az összefüggésekkel, bár 71 százalékuk beismerte, hogy túlsúlyt hordoz a dereka körül.

A test középtájékán felhalmozódó súlyfelesleg ösztrogént termel és a hasban különböző vegyületek túltermelődését idézi elő, ami a halálos betegségek nagyobb kockázatával jár. A nők 2-es típusú cukorbetegséget és szívbetegséget kaphatnak, ha a derékbőségük meghaladja a 80 centimétert. Férfiak esetében a kockázat 94 centiméter felett kezd el növekedni.

Dr. Mike Knapton a Brit Rákkutatással és a Brit Diabétesszel együtt tevékenykedő Brit Szív Alapítvány munkatársa elmondta: "A derék körüli ártalmatlannak hitt úszógumi valójában nagyon is veszélyes. Lehet, hogy épp otthon pihenünk, miközben a zsírsejtek túlóráznak, hormonokat és más vegyületeket bocsátanak ki magukból, melyek betegségeket okozhatnak. Csak néhány másodpercet vesz igénybe, hogy egy mérőszalaggal megmérjük a derekunkat, de ez egy fontos első lépés lehet az egészségesebb jövőnk felé."

Szép nagyra fog nőni!

A derékbőség a korral növekedhet, de sokan mégis letagadják a zsírpárnáikat. A felmérésben a nők kevésbé aggódtak az úszógumi egészségügyi következményei miatt, inkább csak az esztétikai hátránya érdekelte őket, és hogy beleférnek-e a ruhájukba. A férfiaknak és nőknek csak kevesebb mint fele (44 százalék) igyekezett többet mozogni azért, hogy karcsúbbak maradjanak. 27 százalékuk inkább ruhatárat cserélt.

Forrás: lifenetwork.hu

Ne gyűjtse a kudarcokat! Fogyjon Instant Fitneszmenüvel!

Könnyen elkészíthető, jó ízű és abban segít, hogy teltségérzetet adjon, így elkerülhetővé teszi a nassolást, vagy pl. a késő esti habzsolást!

Tudjon meg többet a menüről, olvassa el a leírást itt: Instant Fitneszmenü (Kattintson ide!)

Segít a hatékony fogyásban, egyszerűen elkészíthető...


Publikálva: 2010. november 22.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár