Pizzaízű karfiol, csokoládé ízű répa

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A boltok polcain hamarosan olyan élelmiszerek jelenhetnek meg, amik egészségesek, cukormentesek, alacsony zsírtartalmúak, és ugyanolyan ízletesek, mint egészségtelen, cukros és sós társaik - állítják tudósok, akik egy új összetevővel akarják becsapni agyunkat.

Két amerikai vállalat olyan új összetevő kidolgozásán munkálkodik, ami meggyőzi az agyat, hogy az az étel, amit az illető fogyaszt, a valóságosnál jóval édesebb és sósabb.

Az ízmodulátornak nevezett összetevő  kis mennyiségben az ételhez adagolva olyan válaszadásra stimulálja az agyat, aminek köszönhetően a fogyasztó úgy érzékeli, hogy jó ízű ételt eszik.

A legtöbb ember genetikailag a hízlaló ételek után sóvárog, mivel több millió éven át az emberiség híján volt ezeknek a tápláló ételeknek. Szakértők azonban azt állítják, hogy a modern kor kalóriadús élelmiszerei a mostani generációt már az elhízás veszélyének teszik ki.

A Scientific American című szaklapban megjelent tanulmány szerint a következő évtől az angol édességgyártó cég, a Cadbury már ezt az ízmodulátort fogja használni, a Redpoint Bio Corporation pedig a Coca Colával működik együtt, hogy továbbfejlesszék a cukormentes kóla ízét.

Tizenegy évvel ezelőtt a Wacky Veg gyorsfagyasztott élelmiszereket gyártó cég már kísérletezett hasonlókkal. Termékeik listáján szerepelt például a pizza ízesítésű karfiol vagy a csokoládé ízű répa. A cég ötlete azonban nem aratott túl nagy sikert, a boltokban nem nagyon fogytak ezek az áruk.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár