10 sokkoló ok arra, hogy elhajítsuk mikrosütőnket

Tisztelt Olvasónk! A cikkel kapcsolatos közleményünket itt olvashatja.

Nézzük hogyan működik a mikrohullámú sütő és milyen egészséget befolyásoló hatásai vannak

A mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható.

A magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz) mikrohullámú frekvenciával.

Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, víz jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen főzési mód.

Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:

"Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító erővel biró sugárzásnak." A molekulák szerkezete szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti izoméria jön létre)"

Ki ne használjon mikrohullámú sütőt, és miért?

Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással bombázza környezete.

Lehet, hogy "Mikrohullámú Betegség"-ben szenved?

Magas szintű mikrohullámú sugárzásnak kitett emberekben az alábbi tünetek léphetnek fel.

  1. Csökkent kognició
  2. Hányinger
  3. Látási problémák
  4. Depresszió és ingerlékenység
  5. Legyengült immunrendszer
  6. Fejfájás
  7. Szédülés
  8. Álmatlanság és
  9. Alvási zavarok
  10. Gyakori vizelés és extrém szomjúság jelenségei

A mikrohullámú betegség első jele az alacsony vérnyomás és lassú szívverés. A későbbi és a leggyakoribb megnyilvánulásai a szimpatikus idegrendszer krónikus ingerléséből eredő stressz szindróma és a magas vérnyomás.

Ez a szakasz gyakran magában foglalja a fejfájás, szédülés, szemfájdalom, álmatlanság, ingerlékenység, szorongás, hasi fájdalom, idegi feszültség, koncentrálóképesség zavara, hajhullás, valamint vakbélgyulladás, szürkehályog, reprodukciós problémák, és a rák előfordulását. A krónikus tünetek között végül a mellékvese kimerültség és az ischaemiás szívbetegség [a koszorúerek elzáródása és a szívinfarktus] lesznek a vezető szindrómák.

Dr. Lita Lee a Health Effects of Microwave Radiation A mikrohullámok egészségre gyakorolt hatásai cimü könyvében kifejezte aggodalmát a mikrohullámok használatával kapcsolatban.

  • Szerinte nyirokrendszeri betegségek és tünetek hozhatók összefüggésbe a mikró használatával, ami annak köszönhető, hogy a szervezetnek lecsökken az a képessége, hogy megakadályozza bizonyos típusú rákos megbetegedések kialakulását.
  • A vérben rákos sejtek kialakulását figyelték meg
  • Megnőtt a gyomor-és bélrendszeri daganatok száma
  • Emésztési rendellenességek és az emésztőrendszer hanyatlása volt megfigyelhető

A bal oldali növényt 9 napon keresztül
mikrózott, a jobb oldalit pedig pedíg tiszítított
vízzel locsolták. Jól látható, hogy bár a
tiszított víz csak H2O molekulákat tartalmaz,
és nincs benne semmilyen tápanyag,
a jobb oldali növény mégis életben maradt,
míg a bal oldali elpusztult.


Az életenergia kimerülés

A nem feldolgozott vagy főzött élelmiszerek természetesen tartalmaznak a napból átadódó élet energiát. A biofotonok a fény legkisebb fizikai egységei, amelyek az élet minden formájában elraktározódnak. A legfőbb biofoton források a természetesen termelt zöldségek és főleg napsütötte, érett gyümölcsök.

A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz tápérték szempontjából.

Tény: Teljes körü vizsgálatok után az oroszok betiltották a mikrohullámú sütő használatát

A mikrohullámok használatát először a nácik találták fel annak érdekében, hogy csapataikat a második világháború idején gyors meleg étellel lássák el. Látván, hogy ezek a mikrohullámú sütők új találmányok, az amerikai hadügyminisztérium röviddel a háború után elrendelte, hogy végezzenek kutatásokat az új eszköz megbízhatóságát illetőleg.

A Szovjetunióban miután levezették ezeket a kellő mélyreható kutatásokat, a folyamat végén betiltották a mikrók használatát. A tilalmat azonban később feloldották a Peresztrojka idején.

Vizsgálati eredményeik a következők voltak:

  • Rákkeltő anyagok keletkeztek szinte minden étel mikrózása után

  • A tejben és a gabonában mikro-hullámok hatására rákkeltő anyagok alakultak ki az aminosavak transz-formálódása által

  • Mikrohullámú sütőben elkészített húsok-ban rákot okozó vegyületek képződtek, mint pl a d-Nitroso-dienthanolaminok

  • Mikrohullámon a gyümölcsök kiol-vasztásakor a glükozidok galakto-zidokká alakultak, amelyek rákkeltő anyagok

  • Rendkívül rövid mikrohullám expozíció is a nyers, főtt, vagy fagyasztott zöldségekben a növényi alkaloidokat rákkeltő vegyületekké alakitotta át

  • Rákkeltő szabad gyökök alakultak ki mikrózott növényekben, zöldségekben

  • Biodegradáció következtében jelentősen csökkent a B- vitaminok, a C és E vitaminok, az ásványi anyagok és lipotropikumok fellelhetősége.

Az oroszok vezette kutatás végül is nemzetközi figyelmeztetésbe torkollott, miszerint a mikrohullámú sütők igen káros biológiai és környezeti hatásokkal rendelkeznek. A figyelmeztetésben más, hasonló frekvenciájú elektronikus eszköz is szerepel és szó esik a mobiltelefonok káros hatásáról is.

Elbúcsúzhat az étel tápértékétől

A legtöbb tanulmány egyetért egy dologban: a mikrohullámozott étel tápértéke jelentősen kevesebb mint a melegítés előtt.

Íme néhány tanulmány amelyek szemléltetik a mikrohullámú sütő káros hatásait.

  • A mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának 97%-át. A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11%-ban nyilvánul meg. Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek. A tanulmány 2003 novemberében jelent meg a 'Journal of the Science of Food and Agriculture' folyóiratban.
  • A spárga C-vitamin tartalma lebomlott, egy 1999-es skandináv tanulmány szerint.
  • Egy másik tanulmány megállapította, hogy a fokhangymában 60 másodperces mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma elsődleges rákellenes összetevője.
  • Egy japán tanulmány szerint mindössze 6 perces mikrohullámú melegítés a tej B12 vitamin tartalmát a szervezet által felvehetetlen állapotba alakítja át.
  • Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette lizozim aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált a potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez.
A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre

Hans Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.

Ezek a problémák a következők:

  • Emelkedett koleszterinszint
  • Leukociták (fehérvérsejtek) számának csökkenése figyelhető meg, amely mérgezésre utal
  • Csökkent vörösvérsejt-szint
  • Radiolytikus vegyületek keletkezése
  • Csökkent hemoglobin szint, ami vérszegénységre vezethető vissza

Egy másik tanulmány azt találta, hogy a 2,4 GHz-es frekvenciás sugárzás emelkedett vércukorszintet is okozhat bizonyos emberek esetében. Ez rámutat arra a lehetőségre, hogy a 3. típusú cukorbetegséget többek között elektromos kisugárzás is generálhatja.

Forrásanyag:

http://curezone.com/foods/microwave_oven_risk.asp

Ez a cikk nem a mi írásunk, a naturahirek.hu oldalról vettük át.

Tisztelt Olvasónk!

A cikket a téma megvitatásának a céljából közöltük le az oldalon. Nem tükrözi a JKVitamin.hu álláspontját. Nem akarunk vele senkit riogatni, megzavarni. A heves hozzászólások miatt úgy gondoltuk, hogy eltávolítjuk az oldalról, de olvasóink jelezték, hogy szeretnék továbbra is elolvasni, ezért a cikket kint hagyjuk, ezzel a kiegészítéssel. A kommentelési lehetőséget lezártuk ehhez a cikkhez. Köszönjük megértésüket.
Vági Péter, JKVitamin.hu

 

Publikálva: 2012. augusztus 29.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár