Biztonságosak az étrendkiegészítők?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A vitaminokkal történő étrend-kiegészítés rendkívül biztonságos.

Csak két vitamin létezik — az A- és a D-vitamin —, amely jelenthet némi kockázatot nagyon nagy dózis esetén, mivel a szervezet elraktározza őket. Minden esetre sokkal gyakoribb, hogy az emberek ezek hiánybetegségében szenvednek, nem pedig a túladagolás miatt.

Általában fontos, hogy betartsuk a dobozon olvasható adagolást. Ezek az útmutatók túlnyomó többségben az RDA (javasolt napi mennyiség) szintjét javasolják A- és D-vitaminból. (A javasolt napi mennyiség A-vitaminból 5000 NE, ugyanez a D-vitaminra 400 NE.) Ennek ellenére az előírt dózis gyakran magasabb.

Nemrég például egy tudományos publikáció, amely a New England Journal of Medicine-ben jelent meg, állítja, hogy a D-vitamin hiánybetegsége általános volt azok között is, akik az útmutató szerint elegendő mennyiséget fogyasztottak a vitaminból.

Léteznek módszerek arra, hogy kivédjük az esetleges túladagolást. Az A-vitamin például béta-karotin formában teljesen biztonságos; a szervezet olyan mennyiségben alakítja át a béta-karotint A-vitaminná, ahogy arra szüksége van. Keressen halolaj alapú természetes A-vitamint vagy béta-karotint egészsége megőrzéséért.

Publikálva: 2010. november 20.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
7680 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
7680 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
6480 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
5480 Ft/db