Miért érdemes spirulinát fogyasztani?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Miért érdemes spirulinát fogyasztani?

Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát.

Antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, lassítják az öregedés folyamatát.

Enzimgarnitúrája segíti az anyagcsere és az emésztés egyensúlyának fenntartását.

Spirulina, tartalmaz egy fitotápanyagot, ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében. Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében.

A Spirulina és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is hatékony kezelési mód.

Mérsékli a fáradtságérzetet. Komplex vitamin- és ásványianyag-tartalma az erő és az egészség biztosítéka. Elsősorban béta-karotinból, D-, K- ill. B-12-vitaminból, valamint vasból, mangánból és magnéziumból tartalmaz jelentős mennyiséget. A szervezetben A-vitaminná átalakuló béta-karotinnak különösen gazdag forrása. Már 1-2 g Spirulina fedezi napi A-vitamin-szükségletünket.

Növeli a hasznos baktériumok (elsődlegesen a laktobacilluszok) részarányát a bélflórában.

Telítetlen zsírsavai és B-vitaminjai kedvezően befolyásolják a haj és a bőr állapotát. Baktérium- és vírusellenes tulajdonsága révén bizonyos bőrbetegségek (pl. pikkelysömör, herpesz, pattanások) ellen is hatékonyan alkalmazható. Gátolja továbbá pl. az influenza vírusának szaporodását. Rákellenes hatását jelenleg nagy erőkkel kutatják.

Fikocianintartalma jótékonyan hat a csontvelő regenerációjára, ezért fogyasztása különösen ajánlott sugárkezelések után. Ennek azért van különös jelentősége, mert a fikocianin növényekben egyáltalán nem fordul elő.

Csökkenti a nehézfémek és egyes gyógyszerek vesekárosító hatását.

Mivel jelentős mennyiségű eszenciális aminosavat és a növényi táplálékokból teljes mértékben hiányzó B12-vitamint tartalmaz, a vegetáriánusok ideális táplálékkiegészítője.

Összetevői kedvezően befolyásolják az étvágytalan gyerekek a növekedését.

Kismamák is biztonsággal fogyaszthatják.

A régebben kékalgákként ismert cianobaktériumok az elősejtmagvas (prokariota) algák közé tartoznak, jóllehet sokkal közelebb állnak a baktériumokhoz, mint a többi, valódi sejtmaggal rendelkező (eukariota) algához. A baktériumok fényenergiát hasznosítani képes nemzetségeitől az eltérő fotoszintetikus színanyaguk és az oxigéntermelő képességük különbözteti meg őket. Míg a baktériumok bakterioklorofillt, addig a cianobaktériumok klorofillt tartalmaznak.

A cianobaktériumok 5-10-szer nagyobbak a baktériumoknál, de azokhoz hasonlóan osztódással szaporodnak.

A mintegy kétezer ismert cianobaktériumfajból körülbelül háromszáz fordul elő hazánkban. Egyik jól ismert, részletesen tanulmányozott képviselőjük a Spirulina platensis. Ez a fonalas cianobaktériumfaj planktonszerűen, nagy mennyiségben fordul elő trópusi és szubtrópusi, magas karbonáttartalmú, magas pH-jú vizekben. Elterjedtsége széles körű, fő lelőhelye Afrika, de megtalálható Ázsiában és Dél-Amerikában is. A Spirulina elnevezést onnan kapta, hogy a soksejtű fonal teljes hoszszában spirálszerűen feltekeredik, és rendszerint 5-7 csavarulatból áll. Nagyjából egyenlő távolságokra elhelyezkedő keresztfalak osztják sejtekre. A Föld legősibb élőlényei közé tartozik, már 3,6 milliárd évvel ezelőtt is létezett. A meleg, lúgos kémhatású tavak planktonját alkotta, és oxigéntermelése révén részt vett a Föld légkörének kialakításában.

Spirulina különösen hasznos a következő esetekben:

  • Azoknak az emberek, akiknek rossz az emésztésük vagy a felszívódás az emésztőrendszerükből. Ezek a mikroalgák igen könnyen emésztődnek és jól szívódnak fel.
  • Emberek gyenge vitalitással és vérszegénységgel
  • Akik sok állati fehérjét fogyasztanak. A mikroalga proteinje ezekkel szemben könnyen emészthető és messze egészségesebb amiatt, hogy egyensúlyban tartalmazza az ásványi-anyagok nagy választékát.
  • Azoknál, akik sok fi nomított és előre gyártott élelmiszert esznek.
  • Azoknak az embereknek, akik rendszeresen szednek gyógyszereket.
  • A Spirulina védi a veséket és a májat. Akik el vannak hízva vagy túlsúlyosak. Az étkezések előtt elfogyasztott 2-3 gramm Spirulina megfigyelések szerint hozzájárul a testsúly csökkenéshez.
  • Azoknak, akik fizikai terhelésnek vannak kitéve és/vagy testépítő gyakorlatokat végeznek rendszeresen.
  • Akik úgy érzik, hogy lecsökkent az energia szintjük, könnyen fáradnak és lehangoltak emiatt.

Publikálva: 2011. május 31.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár