Lépjen be törzsvásárlóink közé, vásárolja termékeinket kedvezményes áron!* Részletek a regisztrációs oldalon.Regisztráció
|
A fogyókúrához ajánlott élelmiszerekFogyókúrához ajánlott élelmiszerek Csökkentett zsírtartalmú tej és tejtermékek (kefir, joghurt, túró, sajtok, 12%-os tejföl). Hozzáadott cukrot nem tartalmazó, ízesített, tejalapú készítmények. Rostban gazdag zöldség- és főzelékfélék és az alacsonyabb szénhidráttartalmú gyümölcsök képezzék az étrend vázát, ezeket minden nap ehetjük. Szárazbabot, sárgaborsót, lencsét ritkábban fogyasszunk (1 adag nyersen 4 dkg, burgonyából 10 dkg). Aszalt gyümölcsök, olajos magvak, banán, ritkán, kis adagban kerüljön az asztalra. A teljes kiőrlésű liszt és a belőle készült termékek szintén fontosak. Fogyasszunk elsősorban barna, korpás, magvakkal dúsított kenyereket és pékárukat (6-10 dkg/nap), zab-, rozs-, kukorica- és búzapelyheket, búza- és zabkorpát, búzacsírát, kölest, hajdinát, barna rizst, durum tésztát.
Főzéshez, sütéshez személyenként 2-5 g a javasolt mennyiség, kenyérre light termékeket felhasználjunk. A folyadékpótlás vízzel, ásványvízzel, cukor nélküli gyümölcs- és zöldséglevekkel történjen. A teát mesterséges édesítőszerrel készítsük. Az alkohol fokozza az éhségérzetet és magas a kalóriatartalma, ezért jobb elkerülni. Valamennyi fűszer és zöldfűszer felhasználható, amennyiben nincsenek emésztési problémáink. Javasolt ételkészítési eljárásokFőzés, párolás, grillezés, alufóliában, teflon edényben sütés. Az ételeket lazíthatjuk zabpehellyel, zabkorpával, barna rizzsel, zöldségekkel, tojással. Lehetőleg ne sűrítsük, rántsuk az ételt, ha mégis szükséges, akkor habarást vagy diétás rántást készítsünk. Az egyszerű habarás lisztből és vízből áll, de helyettesíthetjük kefirrel, joghurttal, sovány tejjel. Száraz rántásnál a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és zsiradék nélkül adjuk az ételhez. Nem javasolt élelmiszerekCukrok, cukortartalmú élelmi anyagok (kalácsok, sütemények, édességek, szörpök, kekszek). Méz, alkohol, fagylalt, befőtt, lekvárok, cukrozott gyümölcsjoghurtok, túrókrémek. Tejszín, tejföl (20%), sűrített tej. Liba-, kacsahús, liba-, kacsamáj, zsíros felvágottak, kolbász és szalámifélék, olajos halkonzervek, szalonna, tepertő, állati zsírok, nem csökkentett zsírtartalmú vaj, margarin. Összefoglalás- Étkezési napló vezetése, ami a napi étrend és mennyisége, illetve energiatartalmának feljegyzéséből áll. Ehhez dietetikus segítségét lehet kérni. Forrás: Origo
Publikálva: 2010. november 25.
Legutóbb olvasott oldalaink:
Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját! 1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db 2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db 3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db 5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db |
Hírlevél
Legyen jól informált az egészséggel kapcsolatban, iratkozzon fel jó tanács levelünkre!
Hírek, cikkekIdőskori izületekTudja meg, miért van szükség Kollagénre szervezetének az Időskori izületek vonatkozásában! |