Amire még a vitaminoknál is nagyobb szüksége van?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Tényleg fontosabb a kollagén még a vitaminoknál is?

Milyen anyag ez a kollagén, mi a szerepe testünk működésében ?

Role of Collagen in the structure of the jointsFiatalon nem igazán figyelünk oda, hogyan táplálkozunk, hiszen szépek és egészségesek vagyunk. Mondják is idősebb társaink, hogy "fiatalon könnyű szépnek és egészségesnek lenni". Azonban ha a 25. életévünk után sem figyelünk oda a megfelelő életmódra, akkor azt később érezzük meg a testünk és egészségünk színvonalán.

A vitaminok a sejtek minőségi táplálékai, tehát ebből a nézőpontból nagyon fontosak. Azonban, hogy a sejtjeink, amit táplálunk, az is megfelelő állagú és szerkezetű legyen, az egy lépéssel előrébb van a táplálásnál. Ez alapján elmondható, hogy talán a kollagénre még a vitaminoknál is nagyobb szüksége van a szervezetünknek.

Mi az a kollagén?

A kollagén egy fehérje amely összeragasztja a sejtek részeit, elősegíti a szövetek létrejöttét, és felújítását, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. A kollagén minden szervben megtalálható, szerven belüli és szervek közötti hártyaszerkezetet alkotja. Ezért ha külsőleg a bőrünkön érzékeljük a változásokat, akkor a hiányállapot már nem csak kívül, de belül is fennállhat. A kollagén a legfontosabb fehérje a testünkben, egyes szakemberek szerint a testünkben fellelhető fehérjék 30-50 százaléka kollagénből áll.

Mi a kollagén szerepe a szervezetben?

Kollagén szerepe az izületek felépítésében Sok szövetünk tartalmaz kollagént. Az izületünk részeiben, mint például a porcban nagy mennyiségben van kollagén. A kollagén természetes összetevője a bőrnek, segíti a bőrt, hogy megőrizze szépségét és rugalmasságát. Jelenlétében sima a bőrünk, később hiánya is közrejátszik a ráncok kialakulásában. Megtalálható haj és a köröm szöveteiben. Rugalmas ragasztóanyaga a csontoknak.

Miből épül fel a kollagén?

A kollagén aminosavakból épül fel. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, a test szöveteinek képződéséhez pedig húsz különböző aminosavból felépülő fehérje szükséges. Az aminosavaknak kivételes hidratáló szerepük van, és a hám felépítő elemei. A magas minőségű kollagén készítmények tartalmaznak 15-18 féle aminosavat is.

Hogyan tud hozzájutni kollagénhez a szervezet?

A kollagént a szervezetünk termeli, azonban ez a képességünk 25 éves korunk után egyre jobban lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre. Számos tanulmány kimutatta, hogy az a személy, aki betöltötte az 40. évét, elvesztette a kollagén állományának 30% - át. 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő. Tehát 25 éves kor után érdemes elkezdeni a kollagén pótlását.

Normál és idősődő bőr felépítése, kollagén tartalmaMit okoz a szervezetben, ha elkezd csökkeni a kollagén termelés?

Amikor a kollagén mennyisége csökken a szervezetben, akkor ezáltal is csökkennek a szervezet erőforrásai, csökkenhet az ellenálló képesség, és a test öregedési folyamatai ebből kifolyólag is felgyorsulhatnak.

Hogyan lehet pótolni a kollagén szükségletünket?

Egészséges és gyulladásban lévő izületekMa már olyan fejlett az élelmiszeripari-technológia, hogy az előbb említett természetes forrásokból ki tudják vonni a kollagént olyan molekuláris formában, amit a szervezet fel tud dolgozni és be tud építeni. Így a mai kor vívmányaként por formájában, ömlesztett vagy kisebb dózisokat tartalmazó kapszulázva meg lehet megvásárolni.

Van valamilyen különbség a különböző eredetű kollagének között?

Jó Közérzet Vitamin Prémium Kollagén Almás, epres ízűA halból készült kollagén minőségileg magasan kiemelkedik. A halból készült kollagént tartják a prémium kategóriának, azt is lehet mondani, hogy a kollagének között a "Kollagének Királynője". Fontos tudni, hogy a halak szélsőséges hőmérsékleti, mélység és nyomás beli körülmények között élnek, így a halbőrből nyert kollagén kivételes kémiai és fizikai ellenálló képesség jellemzi. A hal kollagén szerkezeti egysége lényegesen kisebb, aminek eredményeképpen könnyebben felszívódik a testben, mint a más forrásból nyert kollagén. Minél finomabb porrá van őrölve a hal kollagén, annál hatékonyabb a felszívódása.

Mennyi kollagént fogyasszunk naponta?

A nemzetközi tudományos kutatók az életkor előrehaladtával egyenes arányban emelkedő mennyiséget javasolnak, hiszen a 25 éves korunk után egyre kevesebb kollagént termel a szervezetünk, majd 50.-60. életévünkre teljesen leáll a kollagén termelésével. Az életkor szerinti javasolt mennyiségek a következők: 18-30 éves korig 5.000 mg-ot, 30-50 éves korig 10.000 mg-ot, 50 éves kor felett 15.000 mg-ot érdemes elfogyasztani naponta legalább. Szervezetünk legkönnyebben a vízben feloldott por formájú kollagént tudja hasznosítani, ráadásul ha figyelembe vesszük, hogy kapszula formában maximum 400 mg kollagén tartalmú készítmény elérhető, ezért már a napi 5000 mg-hoz is több mint 12 kapszulát lenne szükséges elfogyasztani.

Javasolt napi Kollagén fogyasztási mennyiségek
(a Natúr Prémium Kollagén alapján adjuk meg a mennyiségeket):
18-30 éves korig: 1 x csapott evőkanál (1x 5g) Napi adagok száma 1 dobozban: 30
31-50 éves korig: 2 x csapott evőkaná (2x 5g) Napi adagok száma 1 dobozban: 15
50 éves kor felett: 3 x csapott evőkanál (3x 5g) Napi adagok száma 1 dobozban: 10

Publikálva: 2013. június 17.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár