Az örök fiatalság belülről fakad

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Legtöbbünk tudatában kódolt, hogy az embernek meg kell öregednie és az öregség miatt meg kell halnia, de ki mondta azt, hogy valóban meg kell öregednünk? Természetesen, 50 évesen nehéz 20 évesnek látszani, de kitolhatjuk az öregedés korhatárát, korunkhoz képest lényegesen fiatalabbnak tűnhetünk, nem csak operációs úton vagy mesterkélten, hanem önmagunk belső megváltoztatásával és valóban fiatalabbnak is érezve magunkat.

A fiatalság az energiák szintjén kezdődik

Az ember bármely kor elérésekor fiatalnak és szépnek tűnhet. Előfordul, hogy egy-egy ember szinte ragyog, és pontosan ez a belső fény az a bizonyos fiatalodási folyamat. A legfontosabb az embert a belső komfort állapotába hozni. Azok a fogalmak, amelyeket világszerte ismernek – szabadság, öröm, szeretet, méltóság, – mind abszolút érzékelhető energetikai dolgok. Ezek építik fel a szervezetünket. Amikor az ember eléri ezeket az állapotokat, fogékonnyá válik bizonyos finom energiákra, amelyek a szervezetben meghatározott mechanizmusokat indítanak be. Így hát a fiatalodás igen finom terekben kezdődik, az energetika szintjén.

Mi az oka annak, ha nem úgy nézünk ki, ahogy szeretnénk?

Az okok különfélék lehetnek, a fontos, hogy mindenki megtalálja a magáét. Például egy fiatal anyukánál cellulitisz alakult ki, mert a szervezete egyszerűen megijedt. A szervezetének kettejüket kellett etetnie, gyűjtötte a tartalékokat, most pedig egyszerűen "rá kell beszélni", hogy ezeket a tartalékokat "elengedje", hogy elhiggye, neki (a szervezetnek) így is megadnak mindent, amire szüksége van. Átvizsgáljuk a táplálkozást, megnézzük, mivel lehet kiegészíteni a menüt, és mit kell belőle kiiktatni. Ennek eredményeként a szülés után megtörténik az alak teljes visszanyerése. Nagyon fontos a tudatot visszakódolni, hogy az ember megszabaduljon a téves megállapításoktól, megtanuljon magára hallgatni, és azt tehesse, ami neki magának jó. Akkor a szervezete is önállóan megkezdi újraépítését.

Varázslatos olajok

A bőrnek meg kell tanulnia érezni azt, ami neki jó, akkor megválaszthatjuk számára a készítményeket. Jobb természetes kozmetikumokat alkalmazni. Nagyon jól illenek bőrünkhöz a természetes olajak: cédrusfenyő magjának, gabonacsírák olaja, és a krémek alapanyagaként a szója olaja. Bármely nő összeállíthatja a saját krémjét, ha nem talált megfelelő kész krémet az üzletekben. Ehhez saját megérzéseire kell hallgatnia. A levendula általában mindenkinek segít, mert nagyon sok célra felhasználható. Az eukaliptusz és a tuja olajával már óvatosabban kell bánni, mert ezek az olajak erős hatással rendelkeznek. Az orvosok általában az eukaliptusz olaját javasolják, azonban korántsem mindenkinek felel meg. Az olajt gőzfürdőben és kádfürdőbe adagolva is lehet alkalmazni. Néhány csepp olajat a krém tégelyébe is lehet cseppenteni, egy csepp olajt az arcra is fel lehet vinni és könnyed masszázst lehet vele elvégezni.

Olajban oldott A- és E-vitaminoldat – szintén csodálatos kozmetikai szer. Azonban figyeljünk arra, hogy kis mennyiségben szinte mindegyik olaj veszélytelen, de a hasznos olajak túladagolása is hozhat számunkra nem kívánatos eredményt. A cédrusfenyő magjának olaja szintén mindenkinek ajánlható. Kenhetjük a szemek alá a ráncok megelőzésére is. Ugyanígy a gabonacsírák olajai is szinte mindenkinek megfelelőek – belsőleg, az étkezés részeként és külsőleg is. A leghasznosabb pakolásokat (jó minőségű) élelmiszerekből lehet elkészíteni. Próbálják meg a banánt, tejjel összekeverve, krémként használni. A házi túró (piacról), beáztatott zabpehellyel vagy tejföllel elkeverve, szintén csodálatos pakolás. Azonban fontos észben tartani, hogy még a leghasznosabb recept alkalmazásánál is a ráhangolódás a legfontosabb.

Készítsünk varázs olajat!

Tavasszal telítődjünk a virágok, zsenge levelek illatával. Igyekezzünk minél többet a napon tartózkodni, és tavaszi gyógyfüvek teáját iszogatni. Bármilyen gyógyszertári gyógyfüvet jobb mézzel fogyasztani, mert a méz életet ad nekik (feléleszti őket). A kamilla – csodálatos gyógyfű, nagyon hasznos, csak egyszerre nem szabad sokat lefőzni. Az optimális mennyiség – egy patikai kamillatea tasak (vagy ennek megfelelő mennyiség). Mielőtt elkészítenék a gyógyfüvet, vegyék tenyerükbe, csevegjenek vele, szeretgessék meg egy picit.

Tavasszal minden nő tündérré változhat és készíthet magának varázs olajat, bármilyen virágból. El kell kérni az almafától néhány virágát, elvenni és leönteni egy kevés szójaolajjal. Ezután hagyjuk állni öt napig sötét helyen. A gyorsítás érdekében gőz fölé rakhatjuk. Ezek a virágok átadják a világnak finom anyagi szubsztanciájukat. Az almavirág tisztít, a körte segít a rossz szokásoktól megszabadulni, a szilva és a ringló segít a tudat kitisztításában. Csak minden egyes olajra rá kell hangolódni, érezni, hová akarjuk felvinni. Az egyikkel a halántékot kell bedörgölni, a másikkal a tarkót vagy a gallérzónát kell bekenni.

Fiatalító táplálék

Ahhoz, hogy a szervezet rendbe szedjük, magas energiájú étellel kell táplálni. A "vegyszerektől" semmi élőt nem kap, de ha elfogyasztunk 5 szem diót egy kis banánnal, sokáig energiát ad. Az étel megemésztése nem egyszerűen a tápanyagok alkotó elemekre való szétbontása. Az energetikailag üres étek semmit sem ad. Azonban az étel lehet élő is – az ember megeszi, és sokat kap tőle. Minél több zöldet, salátát kell enni. A vitaminos zöld salátákhoz adjunk növényi olajakat: cédrusfenyő magjának, gabonacsírák olajának vagy szójaolaj hozzáadását. Apropó, saláták. Ilyenkor szinte mindenki D-vitamin hiányban szenved. Ezt a hiányt könnyű pótolni: csak készítsünk egy sárgarépa salátát növényi olajjal és ha süt a nap, menjünk ki sütkérezni, akár fogyasszuk el az ételt a napon. Evés után nem kell mindjárt felugrani és valahová elrohanni, hanem nyugodtan üljünk tovább, csendben, érezzük, hogy mindaz, amit megettünk, felszívódik.

Forrás: natursziget.com

A cikk eredeti forrása: A fiatalítás mindenki számára elérhető, oroszból fordította Bajkovné Erdész Mária

Csányi Henrietta kiegészítése:

Mindig csodálója vagyok az ilyen és hasonló cikkeknek. Az olajak és a szépség összepárosítása folyton magával ragad.

Sokszor ki is próbálom, hol a hajamon, hol az arcomon eme eszenciákat. Talán az időhiány és az ezzel való sok időtöltés az, ami miatt nem teszem ezt minden egyes alkalommal, mikor fiatalodni vágyom... bár valóban, a szépség belülről fakad, mert az idő csak előrefele zakatol. Néha azt hiszem, szupergyorsaságú vonaton ülök különböző időzónákban, két megálló között 50 évet öregszem, mégis olyan mintha csak egy pillanat lett volna az egész. Belül fiatal, de kívül más látszik, s mást látnak mások :) ... nem egyszerű szembenézni azzal, hogy elkezdesz ráncosodni, csókólomot köszönnek, bár Te küzdesz ellene, hiszen belülről Te is csak 20 évesnek érzed magad.

Sok vitamint szedek és más egyebet teszek, hogy kompetens legyek a vitamin témában és kiérdemeljem a vitamin szakértő külsőt, mert számomra a kinézet is fontos. Nézem a környezetem és a hasonló korú embereket, keresem a jeleket, hogy miben mutatkozik meg a legjobban, hogy vitamint szedek. Egészséges vagyok, ez pipa, mások már különböző apró-cseprő problémákkal küszködnek. Energikus vagyok még egy pipa, mások fáradtan, ingerülten élik napjaikat a korosztályomban. 5 évet letagadhatok a koromból ez a harmadik pipa. Hogy miért pont 5 évet – nem tudom, több ismerősöm mondta ezt nekem – kár, hogy nem tízet. Ezt a vitaminoknak köszönhetem, ők a belső krémjeim és ránctalanítóim.

Az E-vitamin öregedés elleni vitaminként is ismert, az A-vitamin a szövetek épségéért felelős... és még sorolhatnám. Valamint itt van ez a drága kollagén melynek termelése egyre csökken, de megérkezett az ízületi elixír mely visszaadhatja a bőr rugalmasságát. Bár nem erre készült én naponta fogyasztom, hátha egyszer letagadhatok 10 évet is a koromból. 110 évesen csak 100 évesnek fogok kinézni, micsoda felüdülés nem gondolják? Hát fiatalodjon Ön is, legyen legalább 5 évvel fiatalabb!

Tegyen Ön is fiatalságának megőrzéséért!

 

Publikálva: 2011. február 15.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár