Érzékeny bőr, stria, ráncok

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr, hajszálértágulatok, rosacea, narancsbőr, stria, ráncok... Nem könnyű feladat a kozmetikusnak! Enyhíthetjük ugyan a panaszokat, de nagyon látványos eredményt elérni sajnos nem tudunk a masszázzsal, krémekkel, pakolásokkal. Persze a nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal tudunk ügyeskedni, de nem tartós eredménnyel. Az ilyen bőr folyamatos kezelést igényel, hogy szinten tarthassuk a már elért eredményt.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a bőr jelez! Kívülről lehet a kozmetikusnak beavatkozni, a probléma forrását viszont ebben az esetben nem kezeljük. Persze vannak kivételek, például amikor az elhalt szaru miatt a bőr nem tud lélegezni, küzd, szeretne párologtatni, leadni a felesleges hőt, de vissza van fojtva. Ilyenkor a gátló tényezőt ki kell iktatnunk és a probléma megoldóik, a bőr végezni tudja a dolgát.

Imádom a kollagént, az elasztint és a hyaluronsavat! De kizárólag a bőrben... nem pedig rákenve! Nem hiszem, hogy ezek a hatóanyagok pakolások, krémek formájában bevihetők a bőrbe. Óriásmolekula révén, a bőr (félig)áteresztő képességének tudatában én azt gondolom, az ozmózis jelensége az, ami ebben az esetben látványos eredményt nyújt. Hogy miért? Mert ha a bőrre egy töményebb koncentrációjú anyag kerül (jelen esetben a fent említett anyagok), akkor a hígabb oldat (a víz) a töményebb felé vándorol. Ennek az lesz a következménye, hogy a töményebb oldat térfogata növekszik, a hígabb oldaté pedig csökken, és a jelenség addig tart, amíg a két oldat koncentrációja ki nem egyenlítődik. A részecskék méretviszonyai miatt a kisebb koncentrációjú oldat felől több oldószer-molekula jut időegység alatt a féligáteresztő hártyán keresztül a töményebb oldatba, mint onnan vissza a hígabb oldatba. Ennek az egyensúlyra vezető folyamatnak az eredményeként az oldott anyag kémiai potenciálja a töményebb oldatban csökken (a vízé pedig nő), a kisebb koncentrációjú oldatban pedig az oldott anyag kémiai potenciálja megnő (a vízé pedig csökken).

Szépek is szeretnénk maradni

Emiatt lesz látványos az eredmény! Azért, mert a bőrből a víz a felszín közelébe jut, kisimulnak az apró ráncok, a mélyebbek szolidabbá válnak. De nem sokáig! Nem fog beépülni az, amit szeretnénk, csak úgy hat, hogy a bőr mélyebb rétegeiből elvonja a vizet! Mi nők viszont életünk végéig szeretnénk szépek, csábosak maradni. Legyél kedves, bájos, vidám és vicces, hidd el, ez már fél siker... és ellenállhatatlanná tesz. De tudom, ez nem elég. Nézzük, mit is tehetünk mindezért. Picit elővesszük a biológiát és tisztázzuk a tényeket, amelyeket lehet csűrni-csavarni, de attól még tények maradnak:

"Egy 70 kg-os ember testében 12-13 kg fehérje van. Ennek 30-40%-a a kollagén nevű fehérje. Tehát a testünk 5-7%-a kollagén!" Ez a fehérje 30 éves korunk után folyamatosan csökken, egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk. Miért probléma mindez? Mert akkor megjelenik a nők réme – a ráncok mellett – a narancsbőr is! Ráadásul mihez is kell nekünk ez a fehérje?`

Biztosítja bőrünk feszességét.
Az izmokat beborító izompólyák alapanyaga
És az erek! Az artériák percenként 70-72 alkalommal, óránként 4200 és 4300 között, naponta 100 000, évente 37 millió alkalommal kitágulnak, majd összehúzódnak. Az ereket finom kollagénháló borítja. Ez biztosítja az erek biztonságát. Hiányában megjelenik a visszértágulat, az érelmeszesedés, a vérpályákból kilépnek bizonyos anyagok, amelyek a gyulladásos folyamatokat beindítják.

A bőrben a kollagén magához szippantja a vizet. Minél több a kollagén, annál több vizet képes magához kötni. Tehát a bőrre kent kollagénkrém vagy -pakolás nem tesz mást, mint magához szippantja a vizet és megduzzasztja, kisimítja a ráncokat. De nem épül be!

Az erős érfalakért

Az erek rugalmassága nagymértékben függ az erek falának vízteltségétől. A vízhiányos erek sérülékenyek lesznek, nem fogják bírni a rájuk nehezedő nyomást, könnyebben kitágulnak, és nehezen, vagy egyáltalán nem nyerik vissza eredeti formájukat. Sajnos nem bírják a tempót, elfáradnak, berepednek. Ilyenkor jön a segítség, a koleszterin, ami betapasztja a "sebet". Úgyhogy a magas koleszterinszint jelez, hogy az erek segítséget kérnek. Erősítsük hát meg őket!

A kollagén 70%-át 3 féle aminosav építi fel: a prolin, a hidroxiprolin és a glicin. Ezt táplálékkal, illetve táplálékkiegészítőkkel be tudjuk vinni a szervezetbe. Ami viszont nagyon fontos, hogy a kollagén felépítése roppant C-vitamin igényes folyamat. Nélküle nem lesz ép kollagénállományunk.

Akár kívülről, akár belülről visszük be, tudnunk kell, hogy a szervezetünkben komoly élettani folyamatok játszódnak le, és ez átalakításokkal jár. Testünk naponta 210-280 gramm (negyed kilogramm) fehérjét felépít és lebont. Ezek az anyagok nem örök életűek. Vannak olyan fehérjék, amelyek rövidebb, vannak, amelyek hosszabb ideig, akár hetekig (ilyen a kollagén) is használatban maradnak. Hetekig, de nem évekig, évtizedekig!

Nagyon hatásosak az érfalerősítő hatóanyagok , mint a C-vitamin, a P-vitamin, de én azt mondom, egészítsük ki mindezt, belülről is segítsünk, hálás lesz érte a testünk. Kiváló segítséget jelenthet, ha megtámogatjuk a fehérjeanyagcserét. Teljes értékű fehérjekoncentrátum például a tejsavó protein bevitelével. 50-70 grammnyi fehérjét 6-8 jó minőségű tojás (nem a hipermarketek polcairól gondolom), 20-30 dkg sajt, 20-30 dkg színhús képes biztosítani. Testünk kollagénkészletét bizony folyamatosan karban kell tartanunk, hiszen még a tökéletesen felépített kollagén élettartama sem több néhány hétnél. Az ereknek normálisan, a falukat erősítő elegendő és jó minőségű kollagén birtokában ellenállóak lesznek. Ha meggyengülnek, a vér nyomásának hatására megrepednek, legvégső esetben a vér kifolyik belőlük. Ezt nevezzük skorbutnak.

Mindezek tudatában, ha úgy érezzük, változtatunk – mert az eddigi próbálkozások nem vezettek eredményre – és kipróbáljuk a fent leírtakat, hamarosan azt tapasztaljuk, hogy javul a bőrünk állapota, szelídülnek a ráncok, kitöltődnek a terhességi csíkok, feszesebbek lesznek az izmaink.

Higgyék el, a reklámok hasábjain felvillanó több millió dolláros reklámarcok nem attól a terméktől lettek olyan szexik és kívánatosak... Remek sminkes és fotós team állt mögöttük!

A cikk forrása: natursziget.com A cikk Rudolf Ibolya kozmetikus írása

A Jó Közérzet Központ kiegészítése:

Kedves Olvasónk!

A cikket eredeti formájában a natursziget.com-ról vettük át, ez a cikk nem a mi irásunk.

Publikálva: 2012. február 5.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár