Étkezési tanácsok gyermekvállalás előtt állóknak

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Sok párnak okoz gondot a terméketlenség. Ennek lehetnek orvosi okai is, sokan vannak azonban azok, akik egészséges étrenddel már segíthetnek magukon.

Az egyik brit táplálkozáskutató legfontosabb tanácsa, hogy az étrendet nemcsak a nőknek, hanem a férfiaknak is be kell tartaniuk, és számukra is fontos az egészséges életvitel. Az erősebbik nem képviselőinek sem szabad túl sok alkoholt inniuk, mellőzniük kell a cigarettát és a kábítószereket is.

Mindkét félnek érdemes olyan étrendet választani, ami antioxidánsban gazdag, ez ugyanis segíti a hímivarsejtek és a petesejtek egészséges érését. Együnk tehát sok zöldséget és gyümölcsöt.

Egészséges spermák azoknak a férfiaknak a szervezetében termelődnek, akik a telített zsírsavak helyett inkább telítetlen zsírsavakban gazdag élelmiszereket fogyasztanak, például avokádót, mogyorót és más magvakat, olajos halat. Ezeket az ételeket a nőknek is ajánlott fogyasztaniuk a terhesség alatt, mert jótékonyan hatnak a magzat fejlődésére.

A cink kulcsfontosságú lehet a gyermekre vágyóknak. A hímivarsejtek fejlődése mellett segít megelőzni a koraszülést is. A legtöbb cinket a magvakban, a lencsében, a húsokban, a tojásban és a tenger gyümölcseiben van.

A terhesség alatt is érdemes rendszeresen ásványi anyagokat bevinni a szervezetbe. Főleg vasból, vagy folsavból lehet hiánya az anyának.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Mondja el a véleményét, szóljon hozzá cikkünkhöz
Kapcsolódó termékek
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
13500 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
5600 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
4600 Ft/db