Mi a vitamin és miért szükséges?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

1867-ben világossá vált, hogy a hiányos táplálkozás következtében a pellagra nevű betegség alakulhat ki. (Gyomor-, bőr-, nyálkahártya elváltozással, valamint idegrendszeri tünetekkel járó kór.)

Nyilvánvalóvá vált, hogy az élelmiszerek tartalmaznak valamit, amiről addig még nem szereztek tudomást. Tehát olyan anyagokról van szó, melyek jelen vannak bizonyos élelmiszerekben, és hiányoznak másokból.

Miért van szükségünk vitaminokra?"Megszülettek" a vitaminok, bár kezdetben a "táplálék kiegészítő faktor" nevet kapták. Csak később vált hivatalossá a vitamin név...

A megnevezéstől függetlenül, leszögezhetjük, hogy a vitaminok a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagok, melyeket nem tud előállítani, így külső forrásból kell bejuttatni, hogy egészségesen tudjon működni.

A szervezetben minden egyes vitamin sajátos anyagcsere reakciót idéz elő. Nem juttatnak a szervezet számára kalóriát, nem járulnak hozzá közvetlenül a különböző kötőszövetek kialakulásához, viszont mindig közvetlenül avatkoznak be a sejtek anyagcseréjébe. Jelenlétük lehetővé teszi, hogy előidézzék, fokozzák, vagy csökkentsék, az anyagcsere folyamatok összességét.

Nagyon érdekes megfigyelés, hogy aki fogyasztja pl. a Jó Közérzet Vitamin Alap Energia multivitamin termékünket, sokkal több energiával rendelkezik, mint ha nem fogyasztaná ezt.

A vitaminok nem önmagukban hatnak a legjobban, hanem együttesen. Természetesen önmagában is lehet pl. a C-vitamint pótolni, de a legjobb hatást együtt érik el, más vitaminokkal. Ezért egy jó minőségű és megfelelő vitamin mennyiségeket tartalmazó multivitaminnak a hatását sokkal jobban megérezzük, mintha csak a C-vitamint pótolnánk.

Hogyan működik a vitamin? Egyszerűen elfogyasztjuk, majd a gyomorból a vékonybélbe kerül. Innen veszi fel a szervezet a mikro tápanyagokat a bélzónákon keresztül, és juttatja a vérkeringésbe. A vér továbbítja a vitaminokat testünk kb. 100 billió sejtjébe. Tehát sejt szinten a vitaminok hatására energia szabadul fel, mely a működésünket befolyásolja. Ezért nagyon fontos, hogy ezeknek a sejteknek milyen az anyagcseréje, hiszen ez határozza meg, hogy mennyi energiánk van!!!

Ha szeretné megtapasztalni milyen érzés az, amikor jó erőben van és még a nap végére sem fárad el teljesen, akkor próbálja ki a Jó Közérzet Vitamin - Alap Energia multivitamin készítményt!

Csányi Henrietta
szakmai vezető - Jó Közérzet Központ

Pótolja vitamin szükségletét Jó Közérzet vitaminnal!

Vásároljon magas C-vitamin és antioxidáns tartalmú Alap Energia multivitamint!

(Kattintson a szövegre, vagy a vitamin dobozra!)

be_500_200.jpg


Publikálva: 2010. november 20.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár