Minden ember egy jól kifejlett vízhólyag

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Furcsa párhuzamnak tűnhet, pedig az emberi test kb. 70 %-a víz. Míg táplálék nélkül hetekig élhetünk, addig víz nélkül csupán 3 nap a túlélési esélyünk. Testünk számára a víz a legfontosabb, mégsem figyelünk oda a megfelelő minőségre, és mennyiségre. Édes, cukros üdítőkkel, alkoholos italokkal oltjuk szomjunkat, pedig életünk múlhat rajta!

De vajon Ön elegendő vizet iszik-e?

Könnyen ellenőrizheti, hisz a vizelet színe és állaga elárulja. Megfelelő vízfogyasztás esetén világos, ha túl keveset fogyasztunk, akkor viszont sötét a színe.

A megfelelő vízfogyasztást bárki könnyen kiszámolhatja, testsúly kilógrammonként 30 ml vizet kell innunk naponta, kis adagokra elosztva. Ez egy 50 kg-os ember esetében 50 x 30 ml = 1500 ml azaz 1,5 l tiszta víz (nem más folyadék!).

Egy átlagos testalkatú embernek tehát naponta kb. 2-3 liter tiszta ivóvizet kellene innia ahhoz, hogy szervezete tökéletesen működjön. Számos betegség kialakulásáért a nem megfelelő napi folyadékbevitel a felelős. Ha túl keveset iszunk, besűrűsödik a vér és a méreganyagok nem tudnak megfelelő intenzitással kiürülni a szervezetünkből.

Dr. Faridun Batmanghelidj, a híres iráni – amerikai "vízorvos" és vízkutató szerint a következő panaszok mind azt jelzik, hogy a szervezet nem jut elegendő vízhez: gyomorégés, szájszag, izületi fájdalmak, migrén, allergia, ekcéma, járási fájdalmak, izom- és lágyrész fájdalmak, székrekedés, candida, túlsúly, anginás szívpanaszok, reggeli rosszullét terhesség alatt.

Testünk a felhalmozódott méreganyagokat nem tudja elszállítani, kiüríteni, hanem kristályok formájában felhalmozódik a szövetekben és az izületekben, ennek az első figyelmeztető jele a fellépő fájdalom. A fájdalom nem más, mint a szervezet jajkiáltása, hogy vizet kapjon. Beindul a szervezet elsavasodása, ami azért veszélyes, mert a legtöbb betegség (gyulladások, rák, candida) savas közegben tud kialakulni. Érdemes tehát odafigyelni a figyelmeztető jelekre!

Sokan a csapvíz rossz íze és szaga miatt egész nap ásványvizet isznak. Magyarországon az üzletekben nagyon nagy választékban kapható ásványvíz, valamint "ásványvíznek" nevezett, egyébként tisztított, szűrt, vezetékes víz. A legtöbb ásványvíz azonban nem felel meg az ivóvíz szabvány sótartalmának (1000 mg/liter).

Némely ásványvíz akár 3000-6000 mg/l-t is tartalmaz, mely károsíthatja az egészséget. A szervetlen ásványok töredéke (kb. 3%-a) szívódik fel "jó helyre" a testünkben. A többi felesleg a vese és érhálózat falára ül ki, ezzel rontva a vese működését és az érfalak érelmeszesedését elősegítve. Epe és vesekövet, valamint az izületekbe lerakódva reumatikus panaszokat okozhat. Mindenki, aki naponta ásványvizet fogyaszt, azt javaslom, gyakran változtassa a márkákat, és érdemes odafigyelni az 1000 mg-os ásványanyag tartalomra!

Ezzel ellentétben a csapvíznek ideális az ásványanyag tartalma, 1000 mg/liter. De akkor miért ihatatlan? A magyarországi vízszolgáltatók lehetőségeiknél fogva mindent megtesznek azért, hogy csapunkból megfelelő minőségű víz folyjon. Mechanikai szűrést végeznek, ülepítik, derítik, eltávolítják a sav-, vas- és mangántartalmat, az egészségre káros mikroorganizmusokat pedig fertőtlenítéssel oldják el.
Világszerte, így hazánkban is elterjedt technológiai folyamat az ivóvíz klórozása a fertőző, kórokozó baktériumok elpusztítása céljából. Köztudott, hogy a klórt az első világháborúban harci gázként alkalmazták. Mivel a klór minden élő szervezetre mérgező, nyilvánvaló, hogy a klórozással az egészségünkre is igen ártalmas anyagok kerülnek az ivóvizünkbe.

A szabad klór rendkívül agresszív, a szervezetünkben roncsoló reakciókat okoz, károsítja az emésztőszerveket, véralkotókat és az érfalakat. A klórozás következtében kb. 70 féle ún. trihalometán (THM) vegyület (klórozott szénhidrogének, metán származékok, daganatkeltő vegyületek, klóraminok, kloroform) jelenik meg a csapvízben.

Tudományos kísérletek alátámasztották, hogy ezek THM vegyületek okozhatnak szív- és érrendszeri betegségeket, felelősek a szenilitás és más daganatos betegségek (főleg emésztőrendszeri daganatok, hólyagrák) kialakulásaiért is.

A vízműhöz közelebbi vízhálózatban főleg a nagy szabad klórtartalom okoz íz, és szag problémát. Minél messzebbre van a klórozás helyétől a fogyasztó, annál kevesebb lesz a vízben lévő szabad klór (annál kevésbé érzi büdösnek a fogyasztó), de annál több klórozott szénhidrogén keletkezik benne. Ezek mg/l koncentrációban is igen ártalmasak, ugyanakkor a fogyasztó már nem érzi büdösnek a vizet, és azt hiszi, hogy a vize egészséges.

Ma már köztudott, hogy az a klór, ami elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, gombákat, algákat a vezetékben, az emberi sejteket is károsítja. Igaz, hogy a klórozás a vírusokat, baktériumokat elpusztítja, de sajnos a szervezetbe jutva tovább folytatja romboló hatását. Válogatás nélkül pusztítja el a jótékony mikroorganizmusokat is, melyeknek jelentős szerepük van az anyagcserében és a vitaminok termelésében. A fertőtlenítés az ember bélrendszerében káros és létfontosságú szervezetbarát baktériumokat is (pl. Bifidus) elpusztítja. A jótékony baktériumok hiánya miatt kialakult betegségek egyik legveszélyesebb és legrafináltabb formája a candidiázis.

Összefoglalva a víz szállítja a szervezet sejtjei számára a tápanyagokat (vitaminok, ásványi sók), az életműködés hulladék anyagait pedig elszállítja. Kiváló oldószer, (az összes biokémiai, biofizikai folyamatban nélkülözhetetlen (anyagcsere, emésztés, légzés, kiválasztás, idegingerület átvitel, gondolkodás, hormonális rendszer stb.), keringési rendszerünk, nedvesítőszer, súlyszabályzó, csökkenti az allergiás tüneteket és az asztmás rohamokat, fájdalomcsökkentő, ellenállóvá teszi az immunrendszert, csökkenti a szervezet elsavasodását, üdévé, széppé teszi a bőrt, külső és belső kozmetikum, támogatja a gondolkodást, a koncentrálóképességet, jó hatással van az emésztésre.

Nem utolsó sorban a legfontosabb gyógyszer! Érdemes tehát odafigyelni a megfelelő vízfogyasztásra! Egészségünk múlhat rajta!

Petneházi Szilvia

Forrás: www.viztisztitas-csaladbarat-aron.hu/

 

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1200 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
15800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
7680 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
7680 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
6480 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
5480 Ft/db