A forró napokon szervezetünk energiaszükséglete 15 százalékkal csökken. A kalória- és zsiradékdús ételek fogyasztása fokozza az izzadást, és rossz közérzetet, illetve emésztési problémákat okozhat. Ezért naponta inkább többször együnk és keveset, a napi étrendet pedig lehetőleg kalóriaszegény, könnyen emészthető ételekből állítsuk össze.
Reggelire ehetünk lekvárt, mézet, natúr joghurtot, kefirt, sovány vagy félzsíros túrót. A túróból készíthetünk ízesített túrókrémet is. A sajtok közül válasszuk a zsírszegényebbeket és a light kockasajtot. Reggelire ehetünk könnyű müzlit is. A natúr kefirbe vagy joghurtba keverjünk zabpelyhet vagy búzakorpát és gyümölcsöt (aszalt gyümölcsöt viszont ne tegyünk bele).
Választhatunk még pár vékony szelet sovány felvágottat, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret vagy péksüteményt, amit csak vékonyan kenjünk meg light margarinnal. Minden kisétkezéskor bőven fogyasszunk zöldpaprikát, paradicsomot, nyers uborkát vagy fejessaláta-levelet.
Együnk könnyen emészthető ételeket
Az ebéd és a vacsora is álljon könnyen emészthető ételekből. Egy étkezésre kb. 10 dkg sovány halat, csirkét, pulyka- vagy sertéshúst együnk. Elkészíthetjük kevés olajon hirtelen sütve, párolva, grillezve, mikrohullámú készülékben vagy húsragunak. Köretként fogyasszunk párolt zöldségeket vagy nyers salátaféléket. Mindezt kiegészíthetjük egy kevés rizzsel (nyersen 3 dkg) vagy főtt burgonyával (5-10 dkg). Kerüljük a panírozott, bő zsiradékban sütött húsokat, lángost, fánkot, zsíros pörköltet, agy- és csontvelőből vagy belsőségekből készült ételeket.
Ne együnk meleg leveseket. Ha levesre vágyunk, hideg gyümölcslevest fogyasszunk. Ne ragaszkodjunk a meleg ebédhez és vacsorához. Ne használjunk erős csípős fűszereket sem, mert ezek fokozzák a verejtékmirigyek működését. A kellemes közérzet eléréséhez hozzátartozhat egy-egy jó minőségű fagylalt vagy jégkrém fogyasztása is.