Természetes kullancs és szúnyogriasztó emberek és állatok számára

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Használjon citromot természetes kullancs riasztószerként. Márcsak azért is mert érdemes mindenki számára elkerülni a vegyi anyagokat, amelyek jelen vannak számos piacon lévő kereskedelmi rovarriasztóban, mert ismert tény, hogy a rovarriasztó sprék irritálhatják a szemet és kiütéseket is okozhatnak. Emellett összefüggésbe hozták már őket neurológiai problémákkal is. Patkányoknál az ilyen vegyszerek diffúz agyi sejthalált és viselkedésbeli változásokat okoznak. Mérgezőek a madarakra és a vízi életre is.

Mint gyakorlatilag minden háztartásban, természetes rovarölőszert elő lehet állitani olcsón és mindenféle mérgek nélkül.

A kullancsok nemcsak azért veszélyesek mert vért szivnak és rámásznak a bőrünkre, hanem azért is mert betegséghordozók is lehetnek.

A ruhák védelmére

Teljesen természetes kullancsriasztó szert lehet késziteni a következő módon.Vegyünk egy sprézőfejjel ellátott műanyag flakont és töltsük tele vizzel. Adjunk a vizhez néhány csepp palmarosa vagy citrom illóolajat. Permetezzük be vele ruháinkat és hagyjuk megszáradni. Felvéve azokat a szag elűzi a kullancsokat és nagy valószinüséggel a szúnyogokat is.

Bőrre

Bőrünket is nagyon egyszerűen megvédhetjük. Vágjunk fel szeletekre egy egész citromot és öntsünk rá forró vizet. Hagyjuk állni és lehűlni az oldatot, aztán pedig öntsük egy spré flakonba.

Megfontolás tárgyává kell tennünk ilyenkor a hosszabb napon tartózkodást, mert a citromos viz a bőrt UV fényre fogékonyabbá teszi.

Hasonló oldatot alkalmazhatunk kutyánk szőrének védelmére is. Bolhairtásra is kiváló.

Gyűjtsünk össze pár citrus gyümölcsöt, úgy mint pár citromot, narancsot, grapefruitot. Csavarjuk ki levüket egy vizzel teli lábasba, tegyük bele a gyümölcsök héját és belét is és forraljuk fel a keveréket. Hagyjuk pár órát kihűlni és összeérni. Kedvenc háziállatunk fürdővizébe 250 ml elég lesz ebből a citrus oldatból ahhoz, hogy azonnal megölje a bolhákat. A megmaradó oldatot le lehet fagyasztani későbbi használat céljára.

A citromlé bolha és kullancsriasztóként való használata:

Adjon egy rész vizhez egy rész frissen facsart citromlevet és öntse bele a spré flakonba. Ezt rögvest lehet alkalmazni a kutya bundájára. Ne felejtse el befújni az állat által használt fekvőhelyet is, mert ott is megbújhatnak a bolhák és kullancsok.

Ez a cikk nem a mi irásunk. A vitaminkereso.hu oldalról vettük át. A cikk eredeti forrása: naturasziget.hu. Szerzője: Matt Williams

Publikálva: 2012. július 3.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár