Természetes segítség a fejfájás csillapítására

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A fejfájás gyakran keseríti meg mindennapjainkat. Mielőtt azonban gyógyszerhez nyúlnánk, érdemes megpróbálnunk valamilyen "természetes" gyógymóddal csökkenteni a kellemetlen tüneteket. Annál is inkább, mivel a fájdalomcsillapítók rendszeres használata idővel szintén a fejfájás kiváltó oka lehet.

FejfájásIrodában: Különösen azok, akik sokat dolgoznak számítógép mellett, gyakran tapasztalhatják a fejfájás nyaktájékról induló fajtáját. A felsőtest és a csigolyák tehermentesítésében segít a következő gyakorlat: álljunk fel egyenesen, vállunkat tartsuk lazán. Fejünket előbb hajlítsuk lassan a bal vállunk, majd a jobb vállunk irányába, négyszer-ötször ismételjük meg, végül körözzünk ötször nyújtott karokkal testünk mellett előre-hátra.

Szabadban: A szabadban végzett könnyű mozgás egyszerre hat izmainkra és idegrendszerünkre. Elegendő naponta 15-30 perc séta vagy egy kis kocogás ahhoz, hogy akár az egyébként rendszeresen visszatérő fejfájások gyakoriságát, erősségét csökkentsük. Jó hatású az is, ha hét végén legalább néhány órára kimozdulunk a városból egy kis kirándulásra.

Otthon: Az egész napi stressz oldásában segít a következő gyakorlat: álljunk kis terpeszbe, majd belélegzés alatt emeljük a magasba a karunkat, s képzeljük azt, hogy egy labda van a két tenyerünk között, amelybe belesűrítjük a bennünk lévő valamennyi feszültséget. Ezután lendületesen dőljünk előre, s a "labdát" két lábunk között dobjuk a hátunk mögé, a levegőt pedig a szánkon keresztül egy erőteljes "ha" kíséretében engedjük ki.

Gyógynövények

Borsmenta: Az illatos borsmenta szinte minden formájában eredményesen csillapítja a fejfájást. Készíthetünk belőle teafőzetet, de ha a tinktúrát masszírozzuk a halánték-, illetve a nyakszirttájéki bőrbe, akkor is gyors enyhülést várhatunk. Illóolaját aromalámpába csepegtetve szintén hatásos lehet.

Levendula: Az aromás levendula szintén régóta ismert és megbecsült gyógynövényünk nyugtató, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatása miatt egyaránt. Illóolaját használhatjuk közvetlenül a bőrbe masszírozva, de a fürdővizünkbe vagy párologtatóba téve is segít. A friss vagy szárított növény forrázatával készült teából napi egy-két csészényi szintén enyhítheti a fejfájást.

Citromfű: Ha a fejfájást valószínűleg a rendszeres idegeskedés, az állandó stressz, esetleg szorongás váltja ki, érdemes kipróbálni a citromfűtea-kúrát. Legalább négy hétig naponta igyunk meg kétcsészényit a nyugtató, kiegyensúlyozó hatású gyógynövényből készült forrázatból.

Vitaminok és ásványi anyagok

B-vitaminok: A B-vitamin-hiány már önmagában is ideges panaszokhoz, így például fejfájáshoz vezethet. Migrénes fejfájásra elsősorban a B -vitamint ajánlják, amelyből a napi szükséglet kb. 2 mg. A stressz okozta fájdalom ellen hat a B2, amelyből kb. napi 1,5 milligrammot igényel szervezetünk. A B-komplex tablettákon túl a tejtermékek, a hüvelyesek és például a tojás is tartalmazza mindkét vitamint.

Magnézium: Ez az ásványi anyag több olyan enzimet is aktivál szervezetünkben, amelynek köze lehet fejfájáshoz. Nagyobb mennyiségű (kb. napi 360 mg) pótlásával például a migrénjellegű rohamok sok esetben enyhíthetők. Egy tablettában általában 120-240 mg van, a napi adag maximum 600 mg lehet.

Kálium: Főként nyáron, a fokozott verejtékezés, illetve az elsősorban nőket érintő drasztikus fogyókúrák következtében kialakuló káliumhiány szintén okozhat fejfájást, amely általában tompa, de erős és tartós. A probléma káliumtartalmú táplálékkiegészítőkkel vagy magas káliumtartalmú élelmiszerek fogyasztásával – mint például a burgonya, a paradicsom, a zöldfőzelékek – orvosolható.

Forrás: blikk.hu

Pótolja a vitaminokat minden nap!

A Jó Közérzet Vitamin lágy zselatin kapszulás multivitaminokban nincsen ízfokozó, ragasztóanyag, vagy tartósítószer. Pótolja a vitaminokat, ásványi anyagokat az Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok segítségével!

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin

Publikálva: 2010. november 23.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár