Lépjen be törzsvásárlóink közé, vásárolja termékeinket kedvezményes áron!* Részletek a regisztrációs oldalon.Regisztráció
|
10 sokkoló ok arra, hogy elhajítsuk mikrosütőnketA világ legkényelmesebb készülékei -a mikrohullámú sütők feltétlenül szükségesnek tünnek a mai rohanó világban. Jelenleg a nyugati háztartások legalább 80%-ában vannak jelen a mikrosütők. A legtöbb ember kérdés nélkül használja ezt a konyhai berendezést és gyakran azt hiszik, hogy ez igen ésszerű alternatívája a hagyományos sütő használatának melegítés vagy főzés céljából. Azonban érdemes kétszer is meggondolni használatát, mert talán ez a legrosszabb dolog, amit étellel tehet az ember. bővebbenPublikálva: 2012. augusztus 29. Miért egészséges a paradicsom?Most van az igazi szezonja, ehetünk belőle bőven frisset, és eltehetjük télre. A paradicsom nemcsak a piros színével kelleti magát, de nagyon értékes „belső élete” is van. Az aztékok gyógynövényként használták. Elterjedése a spanyol hódítóknak köszönhető, akik a burgonyával együtt hozták be Európába. Nemcsak fajtája számos, hanem a neve is: felfedezői, az indiánok „tumatle”-nak nevezték. Szerelem-, paradicsomalmának is nevezik, és évszázadokon át tartó nemesítése következtében jelenleg mintegy 2500 paradicsomfajta létezik, a világ szinte minden konyhájában használják. bővebbenPublikálva: 2012. augusztus 25. Tüdőkárosodást okozhat a pattogatott kukorica adalékanyagaMiután kiderült, hogy a diacetil nevű természetes vajaroma a mikrohullámú sütőben elkészíthető pattogatott kukoricát előállító üzemek dolgozóinál tüdőkárosodást okozhat, sok gyártó a diacetil helyett más adalékkal kezdte ízesíteni a kukoricát. Úgy tűnik, egyelőre nem sok sikerrel. Jobban járunk tehát, ha mi magunk készítjük el a csemegét, így legalább tudjuk, mit eszünk. Egy újabb kutatás ezzel szemben arra az eredményre jutott, hogy a korábbi, egészségkárosodást okozó adalék helyett alkalmazott új összetevő, a 2,3-pentanedion (röviden PD) ugyanannyira toxikus, mint az elődje volt. A kísérlet során a kutatók három csoportba sorolták a patkányokat, és pentanediont, diacetilt, vagy szűrt levegőt adagoltak nekik hat órán keresztül. bővebbenPublikálva: 2012. augusztus 21. Adok pénzt kisfiam, hogy vegyél rendes kenyeret!Annak idején amikor elkezdtünk odafigyelni arra hogy mit eszünk - és elkezdtünk barnakenyeret fogyasztani, a dédszüleink pénzt akartak tömni a zsebünkbe, mert azt hitték hogy nincs pénzünk rendes kenyérre, azért esszük a barnát. A fehérkenyér több mint élelmiszer, kultúrális szimbólumnak számít. De vajon a fehérliszt valóban az egészségünket szolgálja? bővebbenPublikálva: 2012. augusztus 17. Hízlaló műanyagok fenyegetik gyermekeinketElsőre hihetetlenül hangozhat, hogy a cumi vagy a gumikacsa hatására gyarapodik gyermekünk súlya, pedig friss kutatások kimutatták, hogy a ftalátok, melyeket főleg a műanyag termékek lágyítására használnak, közrejátszhatnak a gyermekkori elhízásban. Fenti vizsgálati eredményekről a szakemberek az Endokrin Társaság évente megrendezésre kerülő találkozóján számoltak be Houstonban. bővebbenPublikálva: 2012. augusztus 10. Harc 20 millió kilogramm ellenÚj módszerrel indít harcot 20 millió kilogramm ellen a Magyar Elhízástudományi Társaság! Ekkora ugyanis a felnőtt magyar lakosság súlyfeleslege. Az elhízás járványszerűen terjed a világban, a magyar lakosság kétharmada túlsúlyos. A plusz kilók nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem olyan betegségekhez is vezethetnek, melyek akár végzetesek is lehetnek. Számos, kormányzati és civil kezdeményezés is indult már, mely az elhízásra hívja fel a figyelmet, úgy tűnik, ennyi nem elég. bővebbenPublikálva: 2012. augusztus 6. Segít a gyomorrák megelőzésében a kevesebb sóA magas sótartalmú élelmiszerek – mint az előrecsomagolt szalonna, a kenyér és a gabonapelyhek – fogyasztásának visszaszorítása jelentősen csökkentheti a gyomorrák kialakulásának kockázatát a Nemzetközi Rákkutatási Alapítvány (WCRF) vizsgálata szerint. Az Egyesült Királyságban minden hetedik gyomorrákos esetet a napi ajánlott sóbevitel túllépése idéz elő, de a szakértők szerint ez az arány akár magasabb is lehet. bővebbenPublikálva: 2012. augusztus 4. Egészségesebbek lettek a New York-iak, a transzzsír tilalom ótaA 2008-as transzzsír tilalom óta valóban egészségesebbek a New York-i lakosok - derült ki a legújabb felmérésekből. A transzzsírok mesterségesen előállított, folyékony olajból készült szilárd zsírok, ilyenek például a margarinok. Az egyébként élettanilag hasznos olajokból készült termékek a kémiailag módosított adalék hozzáadása miatt növelik a káros koleszterin szintjét és megemelik a szívkoszorúér-betegségek esélyét is. bővebbenPublikálva: 2012. július 30. A Candida „megérzi”, ha lemerült az immunrendszerCandida albicans teljesen ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható anélkül, hogy problémákat okozna. Amíg az immunrendszerünk normálisan működik, a gomba nem terjed el és nem okoz panaszokat. Észrevétlenül él a szervezetünkben mindaddig, amíg meg nem érzi, hogy legyengültünk. Akkor gyorsan vált, támadásba megy át, és akár halálos fertőzést is okozhat legyengült immunrendszerű, túl fiatal (csecsemő) vagy túl idős embereknél. bővebbenPublikálva: 2012. július 28. Hogyan függ össze az egészsége egy nőgyógyász jogosítványával?Van egy régi vicc, amelyben arról van szó, hogy a nőgyógyász hogyan oldja meg az egyik vizsgafeladatot a jogosítvány megszerzéséhez. A cikkben elolvashatja a viccet is, és azt is, hogyan van ez összefüggésben az Ön egészségével. bővebbenPublikálva: 2012. július 25.
Legutóbb olvasott oldalaink:
|
Hírlevél
Legyen jól informált az egészséggel kapcsolatban, iratkozzon fel jó tanács levelünkre!
Hírek, cikkekIdőskori izületekTudja meg, miért van szükség Kollagénre szervezetének az Időskori izületek vonatkozásában! |