Hatásos lehet a szuperbaktériumok ellen a B3-vitamin

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Egy új tanulmány eredményei szerint a nikotinamid, vagy ismertebb nevén a B3-vitamin sikerrel veheti fel a harcot az antibiotikumokkal szemben ellenálló baktériumok ellen. A felfedezés azért különösen nagy jelentőségű, mivel a gyors ütemben terjedő és megjelenő szuperbaktériumok globálisan egyre növekvő fenyegetést jelentenek az egészségre.

A Cedars-Sinai Orvosi Központ, az Oregoni Állami Egyetem Linus Pauling Intézete és a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) közös kutatómunkája során a tudósok megállapították, hogy a nikotinamid, vagyis a B3-vitamin csaknem ezerszeresére növelte az immunsejtek azon képességét, amivel elpusztíthatják az antibiotikumokkal szemben rezisztens szuperbaktériumokat.

"A kutatás feltételezhetően egy teljesen új utat nyit meg a szuperbaktériumok elleni küzdelemben. A kutatási eredmények rendkívül jelentősnek bizonyultak, még akkor is, ha tudjuk, hogy az emberi kísérleteket egyelőre még el sem kezdhettük" – nyilatkozta Adrian Gombart, a Linus Pauling Intézet docense. "Az antibiotikumok valóságos csodaszereknek számítanak, de a baktériumok idővel egyre ellenállóbakká válnak a gyógyszerekkel szemben, különösen a Staphylococcus aureus. A B3-vitamin és az antibiotikumok megfelelő kombinációjával azonban kezelhetővé válhat a potenciálisan halálos sztafilokokkusz fertőzés is" – tette hozzá Gombart.

A kutatók megállapították, hogy a nikotinamid klinikai dózisa megnövelte a "neutrofilok", a fehérvérsejt egy specializált típusának számát és hatékonyságát, melyek képesek elpusztítani és felfalni az ártalmas baktériumokat. A további kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a nikotinamid képes lehet bizonyos antimikrobiális gének "bekapcsolására", amelyek megnövelhetik az immunsejtek hatékonyságát, aminek következtében elpusztíthatják a szuperbaktériumokat, mondta Dr. George Liu, a Cedars-Sinai Orvosi Központ kutatója, a fertőzéses megbetegedések szakértője.

A kutatás eredményeit a Journal of Clinical Investigation című orvostudomáyni szakfolyóiratban publikálták.

A cikk nem a mi írásunk, a natursziget.com oldalról vettük át.

A Jó Közérzet Vitamin®
Szerkesztőjének kiegészítése


Tisztelt Olvasó!

Örülök az ilyen tanulmányoknak, amikor végre a gyógyszerkutatók is ilyen megoldásokban kezdenek gondolkozni.

A B3-vitaminnak két formája van, a cikkben is említett Nikotinamid (vagy niacin-amid). Másik formája pedíg a nikotinsav vagy másnéven Niacin. A kettő között a molekulaszerkezetben is van különbség, illetve a Nikotinamidnak szélesebbkörűen elterjedt a felhasználása, mert nem okoz bőrpírt.

A Niacin egyébként nagyon érdekes anyag, képes sejt szinten kihajtani a felhalmozódott méreganyagokat. Szedése után érdemes testmozgást végezni, hogy a Niacin formában bevitt B3-vitamin elterjedhessen a véráramban. Ekkor elindulhat a méregtelenítés, a bőrpír is ezért társul vele, mert a hámrétegben lévő sejteket is elkezdi méregteleníteni. Szedése mellett ajánlatos kiegyensúlyozott formulában kevert B-vitamin komplexet is tartalmazó multivitamint fogyasztani, hogy a testünknek legyen elég támasza a véráramba kerülő méreganyagok közömbösítésére. Amikor a Niacint felhasználta a szervezetünk, a bőrpír is elmúlik. A felhalmozódó méreganyagok ahogy ürülnek a szervezetünkből, a bőrpír is egyre kevésbé jelentkezik.

Használata igényel némi hozzáértést, melyhez kérjen tanácsot szakembertől. Ilyen jellegű méregtelenitést semmiképp ne végezzen senki szakképzett segítség nélkül, betegen, áldott állapotban.

A B3-vitamin fogyasztása az alábbi előnyökkel járhat:
(EFSA- Európai Élelmiszerbiztonsági Szervezet által kiadott listában foglalt, engedélyezett állítások):

  • A B3-vitamin (Niacin formájában) részt vesz a normál energia-termelő anyagcsere-folyamatokban.
  • A B3-vitamin (Niacin formájában) hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
  • A B3-vitamin (Niacin formájában) hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • A B3-vitamin (Niacin formájában) hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.
  • A B3-vitamin (Niacin formájában) hozzájárul a bőr normál állapotának megőrzéséhez.
  • A B3-vitamin (Niacin formájában) hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.


  • A B3-vitamin (Nikotinamid fomában) szükséges az egészséges fogazat, csontozat, haj, bőr és köröm fenntartásához.
Megjegyzés: A cikk nem tekinthető gyógykezelési javaslatnak, vagy betegségek kezelésére alkalmazható kezelésnek. Egészségügyi problémájával minden esetben keresse fel orvosát.

üdvözlettel,

Vági Péter
A Jó Közérzet Vitamin®
Webáruház szerkesztője

Publikálva: 2012. szeptember 4.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár