Lépjen be törzsvásárlóink közé, vásárolja termékeinket kedvezményes áron!* Részletek a regisztrációs oldalon.Regisztráció
|
Ismerje meg a nátrium-glutamát veszélyeit!A nátrium-glutamát széles körben elterjedt adalékanyag, ami szinte minden készételben megtalálható a burgonyasziromtól a leveskockán át a felvágottakig. A rossz hír az, hogy az emberek harminc százaléka érzékeny rá, és nem is tud róla. Tudjon meg erről az anyagról többet, ebben a cikkben. bővebbenPublikálva: 2012. május 6. A koenzim-Q10 jótékony hatásaiA koenzim-Q10 molekulát, más néven ubiquinon-t 1957-ben fedezték fel. A kutatások egyre újabb és újabb jótékony hatásokat tulajdonítanak neki. Mi a szerepe a szervezetünkben, miért van rá szükségünk? bővebbenPublikálva: 2012. április 29. Hogyan lúgosítsunk hatékonyan?A szervezet elsavasodása napjainkban az egyik legveszélyesebb civilizációs betegség, mert egészségünk nagymértékben a sav–bázis egyensúlytól függ. Természetellenes étkezési szokásaink oda vezettek, hogy szervezetünk egyre inkább veszít lúgosságából, és a legtöbb ember esetében a test mind savasabbá válik. bővebbenPublikálva: 2012. április 24. A nyálnak is szerepe van a vércukorszint szabályozásábanNem véletlenül mondták gyerekkorunkban az öregek, hogy "Jól rágd meg az ételt kisfiam!"... hiszen az emésztési folyamat a szájban kezdődik. Ha az ételnek van lehetősége kellőképpen elkeveredni a nyállal, akkor hatékonyabb az emésztés is... bővebbenPublikálva: 2012. április 21. Újabb "megoldás" a cukorbetegséggel kapcsolatban...Magyarországon, ahogy a világ többi országában, egyre súlyosbodó tendenciát mutat a cukorbetegek számának drasztikus növekedése. Lehet ezzel kapcsolatban tenni valamit, vagy csak végig kell nézzük hogy egyre rosszabb a helyzet? Újabb megoldásokra van szükség, vagy hogy kezeljük végre a kiváltó okokat? bővebbenPublikálva: 2012. április 17. Melyik vitamin hiánya okozza a tavaszi fáradtságot?A nem megfelelő táplálkozás következtében nemcsak a vízben, hanem a zsírban oldódó vitaminok raktárai is kiürülhetnek. A leggyakoribb hiány ilyentájt a C- és a D-vitamin hiánya. bővebbenPublikálva: 2012. április 12. Elősegítheti a cukorbetegség kialakulását a D-vitamin hiányaEgy, az Endokrin Társaság Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism (JCEM) című szaklapjában megjelent kutatás szerint a D-vitamin hiány, ami jellemzően a túlsúlyos emberek problémája, összefüggésbe hozható a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának körülményeivel. bővebbenPublikálva: 2012. április 1. Összefügg a D-vitamin, a származás és a szívhalál?A D-vitamin hiánya hozzájárulhat a gyakoribb szívbetegség és stroke okozta halálozáshoz... további tényező lehet a túlsúly és a származás is - állapította meg a Rochesteri Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói, egy általuk közzétett új tanulmányban bővebbenPublikálva: 2012. március 27. Hamar lerohannak a pollenek idénMiért tapasztalunk máris orrdugulást, tüsszögést, szemviszketést, köhögést? Az enyhe tél miatt korábban kezdődhet a tavaszi allergiás szezon. Mit tehetünk ellene? bővebbenPublikálva: 2012. március 25. 6 durva ok, amiért többé ne nyúlj szénsavhoz!Sokan ma is egy édes üdítőital után nyúlnak, ha szomjasak - pedig nemhogy nem csökkenti a szomjat, de nagyon egészségtelen is. Miért? Rossz csontokat, fogakat, diabéteszt eredményez - és csak néhány okot soroltunk fel. bővebbenPublikálva: 2012. március 20.
Legutóbb olvasott oldalaink:
|
Hírlevél
Legyen jól informált az egészséggel kapcsolatban, iratkozzon fel jó tanács levelünkre!
Hírek, cikkekIdőskori izületekTudja meg, miért van szükség Kollagénre szervezetének az Időskori izületek vonatkozásában! |