A WHO szerint is gyógyszeripari lobbi terméke a H1N1?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Korábbi cikkeinkben szerettünk volna kétségünknek hangot adni a H1N1 oltással-, illetve az egész járvánnyal kapcsolatban. Bár még korai ítéletet mondani ebben a témában, úgy tűnik, hogy a hivatalok is elkezdték vizsgálni a dolgok hátterét:

Parlamenti vizsgálatNyilvános meghallgatáson feszegették parlamenti képviselők Strasbourgban, az Európa Tanács (ET) székházában, hogy az újinfluenza valós világjárvány-e, vagy csak egy újabb eszköze a gyógyszergyártó cégek lobbijának a minél nagyobb mennyiségű oltóanyag eladás érdekében.

Számos szakértő mellett jelen volt Strasbourgban Fukuda Keidzsi, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgató-helyettese és az európai gyógyszeripar képviselői is. Fukuda cáfolta, hogy a gyógyszeripar irányából nyomásgyakorlás történt volna a WHO-ra. Az eltérő álláspontok azonban a megbeszélés végére sem közeledtek egymáshoz.

Madarat tolláról, sertést influenzáról

Wolfganf Wodarg, az ET egészségügyi albizottságának egykori vezetője volt az első, aki politikai szinten kezdett el foglalkozni a sertésinfluenza áljárványként való kezelésével. Szakmai ismereteire és a WHO - szerinte eltúlzott - jelentéseire alapozta felvetésének bizonyosságát.

Úgy véli, hogy mind a madárinfluenza, mind a sertésinfluenza kampánya nagymértékben hozzájárul tekintélyes nemzetközi egészségügyi intézmények hírnevének a rombolásához is. "A fenyegető világjárvány meghatározása nem történhet úgy, hogy közben a gyógyszereladók befolyást gyakorolnak" – hangsúlyozták többek között a keddi megbeszélés kezdeményezői.

Bezárva...

WHO jóslatok: milliók kétségben

Fukuda véleménye rengeteg ellenérvet kapott a strasbourgi megbeszélésen. Cáfolta azonban a megállapítást, mely szerint az újinfluenza világjárványként - azaz pandémiaként - való kezelése csak pénzügyi haszonszerzés céljára szolgáló eszköz lenne szakemberei kezében.

Többen is emlékeztették azonban arra, hogy a WHO hatalmas számú áldozatokat jósolt a H1N1 következményeként – ami megalapozatlannak tűnik jelenleg.

Sérelmezték továbbá a képviselők, hogy a halálozás mértékéről szóló eltúlzott jóslatokkal milliókat ejtett rettegésbe a szervezet, rávéve a kormányokat, hogy hatalmas pénzeket fizessenek ki a fölöslegesnek bizonyult oltóanyag-mennyiségért."A járvány még nem ért véget, és a WHO elsődleges feladatai közé tartozik, hogy figyelmeztesse az embereket az esetleges veszélyekre"– védekezett Fukuda.

Forrás: www.eletmod.hu

Erősítse immunrendszerét C-vitaminnal!

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
8840 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
8840 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
7480 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9980 Ft/db helyett
6320 Ft/db