Súlyosbítja a szívrohamot a folyamatos nitroglicerin-adagolás?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Az órákon át, folyamatosan adagolt, szívgyógyszerként alkalmazott nitroglicerin éppen ellentétes hatást válthat ki, és súlyosabbá teheti a későbbi szívrohamot, derült ki a Stanford Egyetem kutató által végzett tanulmányból, amelynek részleteit a Science Translational Medicine című tudományos folyóirat legutóbbi számában publikálták.

"Olyan régóta alkalmazzák már a nitroglicerint a szívgyógyászat területén, hogy valójában soha nem esett át formális klinikai tesztelésen. A tanulmányunk arra hívja fel a figyelmet, hogy a kardiológusnak ideje alaposabban megvizsgálni a nitroglicerines kezelés valódi hatékonyságát" – mondta Daria Mochly-Rosen, a Stanford Egyetem vegyész és rendszerbiológiai professzora, a tanulmány szerzője.

Léteznek alternatív, véráramlást segítő gyógymódok a szívbetegségek kezelésében, mondta John Cooke professzor, a Stanford Egyetem kardiovaszkuláris gyógymódokért felelős specialistája, aki ugyan nem volt részese a kutatásnak, de folyamatosan konzultált a tudósokkal. "A nitroglicerin folyamatos adagolása akár tapaszok segítségével, akár intravénásan beadva kétségkívül csökkenti a fájdalmat, és jó hatással van a hemodinamikára – csökkenti a vérnyomást, és felgyorsítja a véráramlást a szívkoszorúérben" – tette hozzá Cooke professzor.

Mochly-Rosen szerint meglátása szerint azonban csak rövidebb időszakokra szabadna folyamatosan adagolni a nitroglicerint, és ajánlatos lenne egyéb alternatív kezelésekkel kombinálva alkalmazni annak érdekében, hogy a tüneteket megszüntessék, viszont továbbra is pozitív hatást gyakoroljanak a hemodinamikára. Az új tanulmányból az is kiderül, hogy a nitroglicerin által előidézett károsodást a Mochly-Rosen által felfedezett Alda-1 nevű enzim aktivátor egyidejű kezelésével lehet ellensúlyozni.


A cikk forrása: natursziget.hu

A Jó Közérzet Központ kiegészítése

Nem szeretnék arról irni, hogy jó-e a nitroglicerin, vagy sem, segít-e vagy árt. Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy hagyjuk-e hogy idáig jussanak a dolgok...

Szeretnék egy példával élni, ami a minap történt meg velem... Elkezdett kicsit döcögősen indulni reggelente a hajnali hidegben az autóm. Nem öreg autó, rendszeresen karban tartom. Viszont most az akkumulátor kezdte beadni az unalmast, így amikor hidegre fordult az idő, épp hogy volt benne annyi tartalék, hogy beindította még valahogy mindíg a motort.. Namost jött a dilemma, kitart még? Bírja? Lecseréljem? Ráérek még vele? Aztán kezdett hűvösödni az idő, és féltem megkockáztatni hogy egyszercsak majd nem indul be valamelyik reggelen, ezért inkább elmentem és kicseréltettem az akkumulátort. Namost természetsen a történet lényege az, hogy ne várja meg amíg lemerül az akku és nem akar beindulni a motor. A készüljön fel előre hogy lesz hideg is, illetve ha nem a bajra hanem a baj megelőzésére koncentrálunk, akkor megadjuk a lehetőséget arra, hogy "hidegben" is legyen elég tartalékunk.

Pótolja szervezete napi vitaminszükségletét
Jó Közérzet Vitamin® termékek napi fogyasztásával!

Publikálva: 2011. december 6.

Mondja el a véleményét, szóljon hozzá cikkünkhöz
Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
5600 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
4600 Ft/db