Az alacsony szénhidráttartalmú diéta veszélye

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

20 gramm szénhidrátSokan a szénhidrátok elhagyásával próbálnak fogyni, és a pluszkilóktól ugyan sikerül megszabadulni, de a koplalás káros mellékhatásokkal is járhat.

Ami megdöbbentő, hogy az alacsony szénhidráttartalmú étrendet követők csak napi 20 gramm vagy annál is kevesebb szénhidrátot ehettek naponta - ez megfelel egy közepes méretű almának, vagy egy normál szelet kenyérnek. A napi 20 gramm szénhidrát nem elegendő az agy működéséhez szükséges glükóz biztosításához. Mivel a szénhidrátok a szervezetünk fő energiaforrásai, ha a szervezet nem kap belőlük eleget, akkor saját zsírtartalékait kell elégetnie (lipolízis) az energiatermeléshez.

A "B terv" problémái

A lipolízis erőfeszítés nélküli zsírégetés. De ez súlyos problémákhoz vezethet, mivel amikor a máj lebontja a zsírokat, hogy energia legyen belőle, zsírsavak keletkeznek, melyeket ketonoknak vagy ketontesteknek nevezünk. Ha a ketonok felszaporodnak a vérben, ketózist idéznek elő, mely .zavart gondolkodást, csökkent energiát, csontbetegséget és veseproblémákat eredményezhet. A ketonok egyike az aceton, egy szerves oldószer, a műanyagok alapanyaga, így cseppet sem meglepő, hogy az aceton különösen mérgező a szervezet számára

Mennyi szénhidrát a biztonságos?

Ha úgy döntünk, hogy alacsony szénhidráttartalmú diétát kezdünk, konzultáljunk előtte orvosunkkal vagy egy dietetikussal a lehetséges kockázatokról, így elkerülhetjük, hogy szervezetünk a zsírokat és ne az izmokat alakítsa glükózzá.

Az ajánlott napi szénhidrátbevitel 130 gramm, de 70 gramm alá ne menjünk. Két adag gyümölcs, 2 adag zöldség, és 2 adag keményítő tartalmaz körülbelül 70 gramm szénhidrátot. A napi legalább 100 gramm megcélzása még jobb a ketózis kivédésére vagy leküzdésére. A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása növeli az étrend a vitamin-, az ásványi anyag- és rosttartalmát.

Összezavarodva

A tanulmány résztvevőinek másik csoportja alacsony zsírtartalmú diéta mellett az Orlistat nevezetű fogyókúrás szert is szedte. Ez sem volt kockázatmentes, az Orlistat nem ajánlott hosszú távra, mert csökkenti a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódását.

Mindegy milyen diéta mellett döntünk, egy vérvétellel meghatározható a D vitamin szintje. Napjainkban a legtöbb ember D-vitamin hiányban szenved, különösen télen, és ez csak ronthatja a magas vérnyomást és koleszterinszintet, csakúgy, mint a csontbetegségeket is.

Forrás: lifenetwork.hu

Fogyáskor is pótolja a vitaminokat!

 



Publikálva: 2010. november 22.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár