Az energiaitalok kezelhetetlenné teszik az iskolásokat

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Egyre több iskoláskorú gyerek válik koffeinfüggővé az energiaitalok miatt - állítják brit szakértők.

A túl sok koffeint tartalmazó energiaital fogyasztása miatt egyre több iskolás gyerek mellkasi fájdalomról, fejfájásról és kialvatlanságról panaszkodik - figyelmeztetnek brit szervezetek. Az energiaitalok mellékhatása az osztályteremben is megmutatkozik: a tanárok egyre nehezebben tudják kezelni a rosszalkodó, hiperaktív diákokat.

A szervezetek arra figyelmeztetik a tanárokat, hogy figyeljenek oda a gyerekek panaszaira, mert azok a koffeinfüggőség tünetei lehetnek.

A Drugs Education UK egyik munkatársa szerint növekszik azon diákok száma, akik energiaitalokat isznak és koffeintablettákat szednek. Bob Tait szerint ezek olcsók és könnyen hozzáférhetők.

"A gyerekek az iskolába menet, a szünetekben és ebédkor fogyasztják ezeket az italokat" - mondta a szakértő, aki hozzáteszi: ha egy gyerek energiaital által felajzva érkezik az iskolába, akkor kezelhetetlen lesz az tanórán.

Az egyik legnépszerűbb energiaital, a Red Bull dobozonként 80 gramm koffeint tartalmaz - ez a mennyiség nagyjából egy csésze kávénak felel meg. Nemcsak a diákok, de a bulizók és például a sofőrök között is széles körben fogyasztott, mivel növelheti a teljesítőképességet, a koncentrációt, és serkenti az anyagcserét.

Egy ausztrál tanulmány múlt hónapban kimutatta: mindössze egy doboz Red Bull növelheti a szívroham és az agyvérzés kockázatát.

Az energiaitalt gyártó cég szóvivője elmondta: a koffeinre való érzékenység különböző lehet az embereknél. "Általában a gyerekek érzékenyebbek a koffeinre, mint a felnőttek, ezért nem ajánljuk a Red Bull fogyasztását koffein érzékenyeknek és gyerekeknek" - tette hozzá a szóvivő.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár