C-vitamint csonttörések ellen!

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Nemcsak kalciumra, hanem egyéb tápanyagra is szükség van az időskori csontritkulás ellen. Egy kutatás szerint ezért érdemes sok zöldséget és gyümölcsöt enni idős korban, ezek ugyanis hatékonyak lehetnek a csonttörések megelőzésében. A férfiaknak pedig minden hasznos, amiben C-vitamin van.

A csontritkulás vagy oszteoporózis következtében a csontok elvékonyodnak, ezért könnyen eltörnek. Főleg a gerinc, a csípő és a csukló veszélyeztetett. Az idős korban, általában 75 év felett jelentkező csonttörések azért veszélyesek, mert gyógyulásukhoz hosszú fekvés kell, amely alatt megnő a vérrögképződés esélye is.

A betegek 80 százaléka nő, ritkán azonban férfiaknál is előfordulhat a csontritkulás. A menopauza a nők esetében felgyorsítja a csontok porózussá válásának folyamatát.

Az egyesült államokbeli Tufts University egyik kutatója egy tanulmányában megállapította, hogy az időskori csontbetegségek, a csontritkulás megelőzéséhez nemcsak kalciumra van szükség, hanem más tápanyagokra, a többi mellett C-vitaminra is.

A C-vitamin jótékonyan hat a gyulladásokra is, most azonban beigazolódott, hogy az idősebb férfiak csontját is megóvja. De miközben a kutatások a férfiak esetében számos előnyét mutatták ki a C-vitaminnak, addig a nőknél a csontritkulással összefüggő betegségek kezelése során ez nem mondható el, holott a probléma sokkal inkább a gyengébbik nem képviselőit sújtja. A kutatók azt is kimutatták, hogy sokkal kevésbé hat jótékonyan a C-vitamin azokra, akik dohányoznak.


A cikk forrása: drinfo.com

Pótolja napi vitamin, ásványianyag és nyomelemszükségletét Jó Közérzet Vitamin® termékek napi rendszeres fogyasztásával!

Publikálva: 2011. október 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár