Mi a helyzet az ásványi anyagokkal?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Tiszta vizet a pohárba!Az ásványi anyagcsere fontos része a biológiai folyamatoknak: megelőzi az emberi szervezetben az elektrolit-háztartás zavarait. Az ásványi anyagok egy része hasonló szerepet tölt be, mint a vitaminok.

Mindenki tudja, hogy a vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk helyes működéséhez, azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy az ásványi anyagok legalább ilyen fontosak. Az ásványi anyagok nélkül ugyanis a szervezet nem tudja beépíteni a vitaminokat, így azok sem tudják kifejteni hatásukat. Az élő szervezetek képesek néhány vitamin előállítására, ásványi anyagokat azonban semmiképpen nem tudnak szintetizálni, azokat tehát kívülről kell bevinni, a táplálkozás révén.

Az ásványi anyagok környezetünkben a kőzetekben vagy ércekben előforduló vegyületek. A talajba kerülnek, és onnan szívódnak fel a növényekbe illetve oldódnak ki az ásványvizekbe, ezek közvetítésével kerülnek a táplálkozási folyamatba. Az ásványi anyagok megfelelő mennyisége és aránya elengedhetetlen szervezetünk zavartalan működéséhez.

A legfontosabb ásványi anyagok szerepe a szervezetben

Kalcium: csontok, fogak felépítése, idegrendszer működése, véralvadás, normális szívritmus fenntartása. Magnézium: csontok, fogak képzése, ingerület-átvitel és izom-összehúzódás, enzimek. Vas: hemoglobin (vérszegénység megelőzése), izomsejtek. Nátrium: sav-bázis egyensúly fenntartása, izomműködés, ingerület- átvitel biztosítása. Kálium: elektrolit-egyensúly fenntartása, ideg- és izomműködés. Foszfor: csontok, fogak, DNS alkotórésze. Fluor: csontok és fogak szilárdságának biztosítása. Jód: pajzsmirigyhormon fontos alkotórésze, alapanyagcsere szabályozása, a magzat ideális testi és szellemi fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Réz: enzimek, csontok, kötőszövet, vörösvérsejtek. Cink: enzimek, bőr.

Hogyan juthatunk elegendő ásványi anyaghoz?

Az ásványi anyagok szervezetbe juttatásának legkézenfekvőbb módszere az ásványvízfogyasztás. Tudjuk, milyen fontos az elegendő folyadékbevitel; az ásványvizekkel biztosítjuk szervezetünk számára a szükséges vízmennyiséget és az ásványi anyagokat is.

Magyarország közismerten rendkívül gazdag ásványvizekben. A természetes ásványvíz hazánk nemzeti kincse, nagyon értékes, egészséges, eredeténél fogva tiszta, minden kémiai és mikrobiológiai szennyeződéstől és emberi beavatkozástól mentes, természetes élelmiszer.

Az ásványvizek élettani hatása

A természetes ásványvizek a táplálkozás, valamint általánosan az emberi szervezet életműködése szempontjából kedvező összetételben és kedvező mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat, makro- és mikroelemeket. Kiváló szomjoltó hatásúak, természetes szénsavtartalmuk segíti az emésztést, ugyanakkor energiát nem tartalmaznak. Az ásványvizekben oldott formában lévő ásványi sók könnyebben szívódnak fel, illetve hasznosulnak a szervezetben.

Rengeteg víz...

Egészséges felnőttek korlátlan mennyiségű természetes ásványvizet fogyaszthatnak. Ihatjuk ugyanazt a fajta ásványvizet hosszabb ideig, vagy váltogathatjuk a különböző márkájúakat, így változatosabbá téve fogyasztásunkat. Sokan az ízük alapján különböztetik meg a vizeket. A természetes ásványvizek ideálisak fogyókúrázók és cukorbetegek számára, és nem jelentenek problémát tejfehérje- vagy tejcukor-allergia esetén sem, amikor is az ásványvizek fontos kalcium források lehetnek. Kiváló ásványi anyag forrás az ásványvíz az egyoldalúan táplálkozók, fizikai munkát végzők, sportolók és idős emberek számára.

A szomjúságot legjobban a szénsavas vizek oltják, ezek elősegítik a vizelet-kiválasztást és a húgyutak átöblítését, valamint gyomorgörcsoldó hatásuk is van. A refluxban szenvedők és a puffadásra hajlamosak viszont válasszanak a szénsavmentes ásványvizek közül, és kisgyermekeknek is a szénsavmentes illetve az alacsony ásványi só tartalmú vizeket kínáljuk.

A természet mindenre gondol...

Forrás: egeszsegtipp.hu

Fogyasszon ásványi anyagokat is tartalmazó multivitamint!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani, mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat.
Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin


Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár