Miért nassolunk?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Többször fordulnak hozzám tanácstalanul - elsősorban hölgy ügyfeleink, hogy lenne egy fontos problémájuk, amire nem tudnak megoldást találni...

Főleg az édesség utáni vágy, ami leküzdhetetlennek tűnik számunkra és elmondásuk szerint hiába esznek gyümölcsöt, egyszerűen nem elég. Ilyenkor a csoki, mogyoró és egyéb hasonló nassolni való kerül elő, ami ideig - óráig csillapítja az olthatatlannak tűnő éhséget. Bár ezek a csemegék nagyon ízletesek, ugyanakkor a rendszeres fogyasztásuk több kárt okoz, mint hasznot.

Sajnos nagyon rövid időn belül megindulhat a hízás, amivel, ha nem foglalkoznak időben, akár nagyon csúnyán meg is látszódhat. Azért mielőtt rohanna kipróbálni a legújabb "XYZ diéta" programot, nézzük meg logikusan mi is lehet az OK, amiért esetleg Ön is csipeget néha egy kis csokit!

Az inzulinnal kapcsolatos OK

Elképzelhető, hogy szervezetében több inzulin termelődik, vagy nem képes megfelelően hasznosítani azt, ezért ennek "lekötéséhez" szükséges a nassolás. Ez adódhat sok dologból, például fáradtság, vagy stressz, esetleg a dohányzás abbahagyása. Lehet továbbá a menopauza, vagy a terhesség, esetleg bizonyos gyógyszerek és vény nélkül kapható szerek szedése.

Miért éppen a csoki?

Miért nassolunk?A csokoládé összetett anyag, kakaómassza, kakaóvaj és cukrokból készül. Serkentőszereket, koffeint és teobromint is tartalmaz. Olyannyira érdekes anyag, hogy a gyógyszertannak is adott bőségesen tanulmányozni valót. Ezen kutatások jelentős része a csokoládé hatását vizsgálja az érzelmeinkre, hangulatunkra.

Kutatók felfedezték, hogy kis mértékben (0,4 - 6,6 mg/g) a csokoládé, fenil-etilamint tartalmaz, amit az agy akkor termel, amikor szerelmesek vagyunk. A fenil-etilamin gyorsítja a pulzust, emeli a vérnyomást és a vércukorszintet. Részt vesz a hangulat szabályozásában, hiányában depressziós tünetek léphetnek fel. Néhány szakember szerint a csokoládé utáni sóvárgás, illetve annak elfogyasztása éppen a fenil-etilamin koncentráció szinten tartását szolgálja a kellemes közérzet fenntartása érdekében.


Vitamin, vagy ásványi anyag -
nyomelem hiány, mint OK

Köztudott, ha az ember valamilyen ételt kíván, az a szervezet részéről egy természetes jelzés, amellyel arra figyelmeztet, hogy valamelyik vitaminból, vagy ásványi anyagból nem kap eleget. Azért alakul ki az éhség érzet, mert az étrendünk nem megfelelő. Ezeket az anyagcsere folyamatokat több hormon (pl. inzulin) szabályozza, így az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek jelentős szerepe van a hormontermelés szabályozásban. Bár nagyon finom, de a csokoládé nem sorolható a hasznos tápanyagok közé, a cukor, pedig mint szénhidrát okozza a függőséget.

A valódi OK

Mivel a szervezetből hiányoznak nyomelemek, így nem tud megfelelően hasznosulni az inzulin, amely a szénhidrátok, fehérjék és zsírok anyagcseréjének szabályozásában vesz részt. A szervezet sejtjei (az agysejtek kivételével) csak inzulin jelenlétében képesek felvenni a vérből a glükózt (cukrot). A sejtek a glükózt energiaforrásként használják valamint egyes sejtek (máj és izom) ezen kívül képesek a glükóz tárolására is szénhidrát (glikogén) formájában. Mivel nincs energiánk - a csokiról pedig azt gondoljuk, hogy energiát ad, ezért megesszük, viszont a benne lévő cukor függővé tesz.

Tehát a probléma valódi oka a nyomelem hiány, mely alapvetően a hormontermelés szabályozója. Ilyen pl. a króm, mely létfontosságú nyomelem. Elnyomja az édesség utáni sóvárgást, vagyis a vágyakozást a cukor és édességek iránt.

Javaslatom a következő!

Kezdje el fogyasztani a Jó Közérzet Vitamin Alap Energia multivitamin készítményt, mely megfelelő mennyiségben tartalmazza a vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat. Tapasztalatom, hogy csökken a szervezet éhségérzete az édesség iránt, és jobb lesz a közérzete.

Csányi Henrietta - szakmai vezető
tanacsadas@jkvitamin.hu

Pótolja vitamin szükségletét
Jó Közérzet vitaminnal!

Vásároljon magas C-vitamin és antioxidáns tartalmú Alap Energia multivitamint!

(Kattintson a szövegre, vagy a vitamin dobozra!)

be_500_200.jpg


Publikálva: 2010. november 20.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár