Az elhízás nemcsak esztétikai probléma!

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Stresszes életmód = HízásNapjainkban reneszánszukat élik a gyógynövények. A szervezet számára létfontosságú anyagok alapján az indokolatlan gyógyszerfogyasztás helyett, egyre nélkülözhetetlenebbek a betegségek megelőzésében és a gyógyításban. Ma a leggyakoribb egészségügyi probléma, az orvoshoz fordulás és a halál okok 66%-a a különféle tápanyagok krónikus hiánya, a hiányállapot.

A hiányállapot a hajszolt, szétzilált életvitel, a környezetszennyezés, a stressz, de elsősorban a tápanyagszegény táplálkozásunk okozza. A hosszantartó hiányállapot fokozatosan a méreganyagok felhalmozódásához, az immunrendszer gyengüléséhez, a teherbíró-, teljesítőképesség csökkenéséhez vezet, melyek már az előszobái a komolyabb betegségek kialakulásának.

Hogyan függ össze az elhízás a hiánnyal?

Ha nem kapok megfelelő tápanyagot, gyengülni kezdek. Az energiahiányt éhségként élem meg, ezért gyorsan enni kezdek. Mindent, ami elém kerül. Minél kalóriadúsabb az étel, annál könnyebben csapom be vele a saját testemet: mintha valóban hasznos energiát szállítanék neki. A szervezet a bevitt ételből megpróbálja kivonni a szükséges mikrotápanyagokat.

Mikor rájön, hogy hiába keres, újabb jeleket küld: enni kér. A kör bezárult, jöhet az újabb adag édesség, hamburger.

Statisztikai adatok alapján az elhízás jelentősen növeli a halálozási arányszámot. Ez egyrészt direkt hatások következménye, másrészt a kialakuló egyéb betegségekkel magyarázható. Ugyanis az elhízottak gyakrabban szenvednek majd olyan betegségekben, melyek önmagukban is növelik az adott népességcsoport halálozási rátáját.

Rossz táplálkozás = TúlsúlyA testsúly növekedése számos olyan következménnyel jár, mely a szívre nagyobb megterhelést ró, nő a sejten belüli és sejten kívüli folyadék mennyisége, fokozódik a vér mennyisége, nő az oxigénfogyasztás. A tartósan fennálló terhelés következtében a szív megnagyobbodik, vastagsága nő. Ez megerősíti azt a régi megfigyelést, hogy a szív súlya általában egyenes arányban nő a test súlyával. A folyamatok végeredményeként szívelégtelenség alakulhat ki.

A keringési okból bekövetkező egyéb változásokat tovább súlyosbítják az elhízásból fakadó további következmények: a légzési zavarok, a magas vérnyomás, a vérzsírok emelkedése, a cukorbetegség, a koszorúér-elmeszesedés szívműködést károsító hatásai.

Az elhízottak körében gyakoribb megbetegedés, és a magas vérnyomásosak is gyakrabban elhízottak, mint a normál súlyúak. Tovább erősíti az összefüggést, hogy a testsúly csökkentésével csökken a vérnyomás is.

Igen gyakoriak a gyomortáji fájdalmak, feszülés, emésztési panaszok, böfögés, puffadás, néha még rekeszsérv is kialakul.

Láthatjuk tehát, hogy a testsúly növekedése nemcsak esztétikai probléma, hanem súlyos egészségkárosodást is okozhat. Nem beszéltünk itt a kövér emberben oly gyakran kialakuló kisebbségi érzésről, a társadalomból való kirekesztettségről, az így rárakodó pszichés problémákról, melyek legvégső elkeseredettségben akár öngyilkossághoz vezethetnek. Megéri azonban a keserves küzdelem a kilók ellen. Akár a gyakori fogyókúrák, akár az egyéb praktikák mindenféleképpen előnyösek a testnek éppúgy, mint a léleknek.

Forrás: Wellness Magazin, 2006. október

Mi a megoldás?

Legyen ez a végeredmény...

Mivel a súlyfelesleg kialakulásának gyökere a vitaminokban és mikro tápanyagokban szegény táplálkozás, ezért ezeket az anyagokat mindenképpen pótolni kell.

Ezzel párhuzamosan csökkenteni kell a gyomor belső méretét, mert valószínűleg a nagy mennyiségű élelmiszer elfogyasztása valamelyest kitágította.

Javasoljuk, hogy valamelyik multivitamin csomagunkat kezdje fogyasztani. Ezzel pótolhatja a vitaminokat és a mikro tápanyagokat.

 

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár