Mit környezetszennyezés - emberszennyezés!

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A környezetszennyezés egyidős az emberiséggel. Lábnyomunkat a kutatók fellelik a Földön, és nap mint nap újabb lábnyomokat hagyunk, csak legyen kinek! Sajnos még tipegőben sem jár, nemhogy gyermekcipőben a tudatra és tudásra ébredés-ébresztés. Kilencmilliárdunkból elenyészően kevesen vannak tisztában azzal, hogyha felelőtlenül kidobják szemetüket, az inkább "bedobás a közösbe".

Az eldobott nejlonzacskó, az ipari termelés felesleges vegyszerei, a közlekedés is okozta szén-dioxid- kibocsátás, mind-mind bumeráng, amely visszaüt. A pénz diktatúrája világunkban mind a hasznot húzó, a hatalommal bíró, mind a kiszolgáltatott még mindig alig van tudatában, hogy a környezetbe bocsátott anyagok indirekt mindenképpen, de direkt is visszahatnak rájuk. És a direkt szennyezés már egyértelműen az ember ellen irányul, a haszonszerzés érdekében történő emberszennyezéssel egyenlő. Az internet az "emberszennyezés" kifejezésre egyetlen találatot dobott ki, s Bencsik Orsolya író említi. Habár a környezetszennyezés elleni küzdelem eredményei már fellelhetők, az ember közvetlen szennyezéséről szó eddig nyíltan nem esett.

Nosza! Amit ma a fogyasztói társadalomban elfogyasztunk, megveszünk, megeszünk, beveszünk, magunkra kenünk és magunkra veszünk, az már igazán a fogyasztás fogyasztása. Hát mit is fogyasztunk? Mindent, ami könnyű, gyors, felületes, ami laza, gyorsan aprópénzre váltható. Sajnos, ami aprópénzre váltható, az nemcsak fogyasztható, hanem el is fogy… A többség azonban nem igényel, nem is fogyaszt lelki termékeket, mert lelke már rég a főníciaiak találmányáé, azaz már lelke sincs, eladta az ördögnek. Nincs is rá szükség, hisz erkölcsök, korábbi emberi értékek veszendőben vannak.

Szellemi termék? Mindent a célnak, az új istennek alávetni, fő a gazdaságosság. Nincs szükség lexikális tudásra, a fogyasztáshoz igazán nem sok kell. Az agymosás a cél, a siker, az eredmény érdekében. No és mit fogyasztunk még? Táplálék helyett színezékeket, tartósítószereket, antioxidánsokat, emulgeáló sókat, sűrítő anyagokat, zselésítő anyagokat, stabilizátorokat, ízfokozókat, étkezési savakat, savanyúságot fokozó anyagokat, csomósodást és lesülést gátló anyagokat, módosított keményítőket, édesítőszereket, térfogatnövelő szereket, habzásgátlókat, fényező anyagokat, lisztjavító szereket, szilárdító anyagokat, nedvesítő szereket, hajtó- és csomagológázokat… Elnézést! Mi a fenének mindez nekem? Ma már nincs E-betű, mert azt már kilőttük. Van helyette hétszázféle engedélyezett élelmiszer-adalékanyag. A génmódosított élelmiszerekről, az állatnak adott génmódosított takarmányról, mely természetesen a tápláléklánc révén szintén bennünk landol, nem is beszélve. Szóval, az leszel, amit megeszel.

Emberszennyezés? Mit kenünk nap mint nap magunkra? Bőrfeszesítőt, bőrtáplálót, korrektort, kéz és testápolót, hajbalzsamot, sampont, vakolatot az arcunkra, körömlakkot, műkörmöt, hajfényesítőt és még sok minden mást. Csoda-e, ha megbetegszünk? Nemcsak allergiában, hanem "ezzel önnek együtt kell élnie" – nyavalyákban. És itt jön be a legnagyobb üzlet, a gyógyszer! Itt és most is vallom, hogy bizonyos gyógyszerek nélkülözhetetlenek. Nem vagyok ellenségük, de az emberellenes üzleti fogásoknak igen. Az üzleti érdek ember- és természetellenes eszközökkel megfélemlít, a haszon érdekében áldiagnózisokat kreál, amelyek nem gyógyíthatók, csak kezelhetők.

Szerencsére a világ kerek, és forog. Egyre többen tudjuk orvosok, hogy nemcsak kémia, hanem fizika is létezik a Földön, s hogy a világ egy energetikai rendszer, ebben is kell gondolkodnunk.

A szerző, Kecskés Gabriella belgyógyász, homeopata.

Forrás: magyarhirlap.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár