A nőkre gyakrabban tör rá a fájdalom

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A fejfájás nem csak kifogás, a nők valóban többször szenvednek tőle, mint a férfiak - állapította meg egy amerikai kutatás.

Egy vezető pszichológus felfedezte, hogy a nőknél a krónikus fájdalom, ideértve a fejfájást is, tovább tart, gyakoribb és intenzívebb, mint a férfiak esetében.

Borzalmas fájdalom.Jennifer Kelly, az amerikai Atlanta Centre for Behavioural Medicine munkatársa, aki mindkét nemmel dolgozik, emlékeztetett arra, hogy korábbi tanulmányokból kiderült, a nők 50 százalékkal nagyobb eséllyel szenvednek fej-, nyak-, váll-, térd- és hátfájástól. Hozzátette azt is, a nőknél két és félszer olyan gyakori a migrén, mint a férfiaknál.

Az amerikai pszichológiai társaság éves gyűlésén tanácskozásán a doktornő elmondta: "a krónikus fájdalom világszerte nagyobb arányban érinti a nőket, mint a férfiakat. Krónikus fájdalomról abban az esetben beszélhetünk, ha az legalább hat hónapig fennáll, és ha a legtöbb gyógyszeres kezelés nem jár eredménnyel.

Egyéb fájdalommal járó kórképek, mint a széleskörű izomfájdalom, az irritábilis bélszindróma és a reumás ízületi gyulladás is gyakoribbak nők körében. Szintén a nők hajlamosabbak arra, hogy összetett fájdalmat érezzenek egyszerre, amely nagy pszichés gyötrelmet okozhat és növeli annak az esélyét, hogy belerokkanjanak - tette hozzá Kelly.

A doktornő úgy véli, talán a hormonok okolhatók ezekért a különbségekért, az ösztrogén például egyértelműen szerepet játszik az olyan betegségekben, mint amilyen a migrén.

A fájdalommal járó állapotok gyakorisága a lányoknál a pubertás után nő, míg a felnőtt fiúknál stabil ez az arány, vagy legalábbis nem növekszik olyan meredeken - idézte a kutatót a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.

Forrás: lifenetwork.hu

Csányi Henrietta kiegészítése:

...a nők viszont tovább élnek, mint a férfiak. Lehet sok a fájdalmunk, de acélkeménnyé tesz bennünket. A doktornő aki a szóvivő a fenti témában, lehet saját magáról beszél, és Ő rokkant bele.

A fejfájásnak sok oka lehet, pl. ha nem iszunk megfelelő mennyiségű vizet, naponta 1,5 - 2 litert. Ha fokozott szellemi tevékenységet végzünk és a B1-vitamin kiürül a szervezetünkből. Ha nem ettünk egész nap semmit, a fejfájás jelentkezik. Nekem ritkán fáj a fejem, de ha mégis előfordul, akkor bedobok egy kis multivitamint vízzel és megoldottam a problémát...

Erősítse meg szervezetét vitaminokkal!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani, mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat. Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

be_500_200.jpg


Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár