Természetes antioxidáns védhet a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A Minnesotai Egyetem munkatársai felfedeztek egy enzimet, melynek magas szintje a HDL-koleszterin alacsony szintje mellett is nagymértékben csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A glutation peroxidáz egy természetes antioxidáns hatású enzim, mely védi a szervezetet az oxidáció okozta károsodástól, és elősegíti a regenerálódást.

A kutatók szerint az enzim magas szintje nem jelent különbséget, amennyiben megfelelő a HDL-koleszterin ("jó koleszterin") aránya. Mindazonáltal, a PLoS One oldalain megjelent vizsgálat szerint a jelentős előny jelentkezik, amennyiben a HDL-koleszterin szintje alacsony. A módszer segíthet meghatározni azon betegcsoportot, ahol igen magas a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata: azon betegek, akikben mind a HDL, mind a glutation peroxidáz szintje alacsony.

Dr. Jordan L. Holtzman és munkatársainak vizsgálata szerint az alacsony HDL melletti magas glutation peroxidáz hatodára csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét. Ez megerősíti azon feltételezést, miszerint a természetes antioxidánsok aktivitása jót tesz a szív állapotának. Becslések szerint az alacsony HDL és alacsony glutation peroxidáz kombinációja az Egyesült Államokban 50 millió embert érint. A munkacsoport tervezi e két paraméter mérésében alkalmazható gyorsteszt fejlesztését.

A tanulmány során 130 résztvevő vérmintáit elemezték ki, akik szív- és érrendszeri betegségek (például szívinfarktus, stroke) következtében hunytak el. Az utánkövetés 5-12 éves periódust ölelt fel. Az eredményeket 240 kontroll minta felhasználásával erősítették meg.

A cikk nem a mi írásunk, a natursziget.hu oldalról vettük át.

Publikálva: 2012. június 28.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár