Lépjen be törzsvásárlóink közé, vásárolja termékeinket kedvezményes áron!* Részletek a regisztrációs oldalon.Regisztráció
|
Vitaminhiány okozhatja az időskori agysorvadástEgy a húsban, halban és tejben található vitamin lelassíthatja az agysorvadást és a memória romlását az öregkorban - állítják brit kutatók. Az oxfordi egyetem szakemberei szerint azoknak az idős embereknek, akiknél a B12 vitaminszint alacsony, hatszor nagyobb az esélyük az agysorvadásra. A tanulmány a Neurology című szaklapban jelent meg. Az egyetem kutatói 107, 61 és 87 év közötti önkéntest vontak be a vizsgálatba, amely 5 éven keresztül zajlott. A férfiakat és nőket három csoportra osztották szervezetük B12 vitaminszintje szerint. A kutatók azt találták, hogy azoknál, akiknél a B12 vitaminszint a legalacsonyabb volt, nagyobb volt az esély az agysorvadás kialakulására. A vizsgálat szerint ha több húst, halat és tejet fogyasztunk és kiegyensúlyozott az étrendünk idősebb korunkban, akkor több az esélyünk arra, hogy elkerüljük az agysorvadást és a vele járó demenciát. "Az időskorban tapasztalható agysorvadás mértéke nagyban függ attól, hogy mit eszünk" - kommentálta az eredményeket David Smith, az egyetem egyik professzora, aki további átfogó vizsgálatokat tervez végezni a B vitamin hatásairól. Forrás: inforadio.hu
Publikálva: 2010. november 23.
Legutóbb olvasott oldalaink:
Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját! 1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db 2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db 3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db 5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db |
Hírlevél
Legyen jól informált az egészséggel kapcsolatban, iratkozzon fel jó tanács levelünkre!
Hírek, cikkekIdőskori izületekTudja meg, miért van szükség Kollagénre szervezetének az Időskori izületek vonatkozásában! |