10 tipp, hogy elkerüld a diétás taposóaknákat

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Normál esetben...Olyan szépen eltervezzük: heti menü, bevásárlás, kalóriák, szénhidrátok. Aztán egyszer csak vacsorázni megyünk, vagy közbe jön egy születésnap, kerti parti, hétvégi fesztivál… A diétánkra számos veszély leselkedik, de el lehet kerülni őket!

Elhatározzuk, hogy most aztán legalább két hét szigorú diéta következik. Persze itt nem áll meg a dolog, hiszen sokan hónapokig diétázunk, ráadásul az sem árt, ha nem szedjük vissza a felszedett kilókat. Ezért összegyűjtöttük neked a legfontosabb tanácsokat: mit tegyél, ha nem otthon fogyasztod el a gondosan elkészített diétás menüd, és hogyan tartsd magad formában házon kívül?

1. Soha ne menj éhesen vacsorázni! A kísértés túl nagy lesz, és a receptoraid nem szólnak időben, ha elég a finomságokból. Inkább egyél előtte némi gyümölcsöt vagy zöldséget, hiszen a bennük levő rostok eltelítenek egy időre anélkül, hogy beleszólnának a fogyókúrádba.

2. Hagyd ki az alkoholt! Vagy legalább csökkentsd a lehető legminimálisabbra a fogyasztását, hiszen rengetegfelesleges kalóriát tartalmaz, és ha jó a hangulat, nehéz követni, mennyi fogyott végül. Ráadásul az alkoholfogyasztás csökkenti az akaraterőd is, és így sokkal valószínűbb, hogy túleszed magad, vagy képtelen leszel ellenállni egy nagy tál desszert csábításának.

3. Kenyeret? Köszönöm, nem. Ugyanez igaz a csipszes tálra, a sajtos rudacskákra vagy bármire, ami ott ólálkodik az asztalon rágcsálnivaló végett. Ha barátokkal vagy, told ki az asztal szélére, ahol a legkevésbé esik a látókörödbe. Egy meleg zsömi némi olvadó vajjal egy egész hétre vágja tönkre a diétás törekvéseid úgy öt perc élvezetért cserébe.

4. Felezd az adagokat! Sok étteremben elképesztő mennyiségű adagokat szolgálnak fel. Ha te is három férfinak való mennyiséget találsz a tányérodon, nyugodtan szedd a felét egy szervíztányérra, és kérd, hogy csomagolják be neked. Ha pedig a kertben sütögettek, és magad szeded meg a tányérod, próbálj egész apró adagokat rápakolni. Így mindent megkóstolhatsz, de nem eszed majd túl magad.

5. Beszélj sokat! Ha társaságban étkezünk, valószínű, hogy többet beszélgetünk evés közben, mint otthon. Ez azért is jó, mert sokkal lassabban eszel, és a szervezetednek van ideje felmérni, mikor elég. Ha a csevegés elveszi az időd az evéstől, kevesebb étel elfogyasztása után fogod magad jól lakottnak érezni.

6. Keresd a zöldséget! Igyekezz olyan ételt választani az étlapról,amiben sok zöldség és kevés zsiradék található. Sajnos a vajjal és az olívaolajjal való főzés még kevés étterem sajátja, a többszörösen használt főzőolajnak pedig igazán nincs keresnivalója a szervezetedben – diéta ide, vagy oda. A zöldség a köret helyett is remek választás, és ha a fehérje mellé valami zöldséget eszel, nem is leszel olyan fáradt az étkezés után.

Kerülje az alkoholt!

7. Kezdd salátával! Ha előételnek valamilyen salátát választasz, azzal egyrészt alacsony kalória mellett sok rostot fogyasztasz, másrészt kevésbé leszel éhes, mire a főételre kerül sor. Vigyázz azonban a dresszingekkel, és inkább magad olajozd-ecetezd meg egy kicsit a salátát.

8. Főételnek előételt! A meleg előételek általában pont megfelelő adagok egy jó leves vagy saláta után. Teljes értékű fogásnak számít, épp csak a tányér kisebb – no meg a kalóriamennyiség.

9. Igyál vizet! Egyrészt eleve roppant keveset iszunk, és sosem árt erre külön gondot fordítani. Másrészt, ha szomjasak vagyunk, néha azt hisszük, hogy ez éhség, és többet eszünk, mint ami szükséges lenne. A víz ezen kívül számtalan okból szükséges az egészséges szervezethez, így a diétákhoz is.

10. Hagyd a desszertet! Teljesen téves elképzelés, hogy az ebéd vagy vacsora nem teljes a desszert nélkül. nem csak a kalóriák miatt, hanem egészségi szempontból is a legrosszabb dolog, amit tehetsz. Ha mindenképp valami könnyed desszertre vágysz, fogyaszd el inkább uzsonnára, de nem a vacsora után. Egy koffeinmentes cappuccino is megteszi.

Forrás: nana.hu

És persze a vitaminokról se feledkezzen meg!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani, mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat. Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

be_500_200.jpg


Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár