Lépjen be törzsvásárlóink közé, vásárolja termékeinket kedvezményes áron!* Részletek a regisztrációs oldalon.Regisztráció
|
Antioxidánsokkal az influenza ellenA biológiai kísérletekkel foglalkozó FASEB Journal egyik új tanulmánya szerint növényi eredetű élelmiszerek fogyasztásával is kivédhetőek lennének az influenzavírusok tüdőre gyakorolt káros hatásai. A kutatók állati és emberi sejtekkel végzett vizsgálati eredményeik alapján jutottak erre a következtetésre, az antioxidánsokban gazdag táplálkozás azonban ettől függetlenül is előnyös a számunkra... bővebbenPublikálva: 2010. november 22. A nélkülözhetetlen C-vitaminEz a vitamin valószínűleg a legismertebb, és talán a legfontosabb vitamin. Ellenállóvá teszi szervezetünket a fertőzésekkel szemben, pl. az ízületi gyulladás esetében csillapítja a fájdalmat, segít a vas- és réz felszívódásában, az immunrendszer működésében, a folsavval és a B12-vitaminnal együtt részt vesz a vörösvértestek képződésében, fokozza és helyreállítja a fizikai teljesítőképességet. bővebbenPublikálva: 2010. november 22. Lassítható az időskori látásromlásAz írországi kutatók által kidolgozott új, antioxidánst tartalmazó étrendkiegészítő lelassíthatja a vaksághoz vezető időskori szembetegség, az úgynevezett makuladegeneráció folyamatát. "Vizsgálatuk elsőként bizonyítja megfellebbezhetetlenül az antioxidáns-kombináció jótékony hatását, amely mind a látási funkció javulásában, mind a sárgafolt pigmentjeinek megőrzésében megnyilvánul" - mondta a professzor. bővebbenPublikálva: 2010. november 22. Az állandó evés ellustítHa túl gyakran jut táplálékhoz a szervezet, csökken a mozgásvágy: ennek egy molekuláris kapcsoló az oka, amelyet az inzulin irányít - derítette ki egy svájci kutatócsapat. Megállapításuk szerint helytálló a régi mondás, miszerint reggelizni császárként, ebédelni királyként, vacsorázni pedig koldusként érdemes, a legfontosabb azonban, hogy a köztes időben semmit se együnk. Eddig is közismert volt, hogy az étkezések közötti "böjt" alatt zsír ég el a májban. bővebbenPublikálva: 2010. november 22. Csökkenti az öregedés mértékét a vitaminkoktélAntioxidánsokból és más tápanyagokból álló kísérleti koktélt etettek egerekkel kanadai kutatók, amely jelentősen csökkentette náluk az öregedés tüneteit - ismertette csütörtökön a LiveScience tudományos portál az Experimental Biology and Medicine szaklapban megjelent tanulmányt... bővebbenPublikálva: 2010. november 22. Az alacsony szénhidráttartalmú diéta veszélyeSokan a szénhidrátok elhagyásával próbálnak fogyni, és a pluszkilóktól ugyan sikerül megszabadulni, de a koplalás káros mellékhatásokkal is járhat. Ami megdöbbentő, hogy az alacsony szénhidráttartalmú étrendet követők csak napi 20 gramm vagy annál is kevesebb szénhidrátot ehettek naponta - ez megfelel egy közepes méretű almának, vagy egy normál szelet kenyérnek. A napi 20 gramm szénhidrát nem elegendő az agy működéséhez szükséges... bővebbenPublikálva: 2010. november 22. Nem törődünk a deréktáji úszógumi veszélyeivelA szakértők szerint a legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy az úszógumi a derekuk körül növeli a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát. Ezt egy 2 085 fő bevonásával végzett felmérés mutatta ki. A megkérdezettek 97 százaléka nem volt tisztában az összefüggésekkel, bár 71 százalékuk beismerte, hogy túlsúlyt hordoz a dereka körül. bővebbenPublikálva: 2010. november 22. A legegészségtelenebbül élők a genetikát okoljákEgy friss felmérés szerint a gének és a krónikus betegség között közelmúltban feltárt kapcsolatok, eszközül szolgálnak a legegészségtelenebbül élők számára: mentséget jelentenek egészségügyi problémáikra. bővebbenPublikálva: 2010. november 22. Túlsúlyos és buta gyerekeket nevelünk?Magyarországon az 1-3 éves gyerekek táplálási szokásai bizonyítottan hiányosak - derül ki egy felmérésből. Legnagyobb probléma, hogy gyerekek a szellemi fejlődésükhöz nélkülözhetetlen vasból messze nem fogyasztanak elegendő mennyiséget, sóból viszont négyszer annyit, mint kellene. bővebbenPublikálva: 2010. november 22. Csak illúzió a kávé élénkítő hatásaA rendszeres kávéfogyasztóknak koffeinre van szükségük ahhoz, hogy éberségük visszatérjen a normál állapotra és hogy ne jelentkezzenek a koffeinmegvonás jellegzetes tünetei, például a fejfájás. Ez ellentmond annak a népszerű hiedelemnek, hogy a kávé élénkítő hatású. bővebbenPublikálva: 2010. november 22.
Legutóbb olvasott oldalaink:
|
Hírlevél
Legyen jól informált az egészséggel kapcsolatban, iratkozzon fel jó tanács levelünkre!
Hírek, cikkekIdőskori izületekTudja meg, miért van szükség Kollagénre szervezetének az Időskori izületek vonatkozásában! |