A vegetáriánus gyereknek több tápanyagra van szüksége

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Több tápanyagra van szükségük azoknak a gyerekeknek, akik úgy döntenek, hogy vegetáriánusok lesznek. Kutatók szerint a fejlődésben levő szervezet szójával és diófélékkel pótolhatja a leghatékonyabban a húsban levő vitaminok és protein hiányát.

Ha a gyerek úgy dönt, hogy vegetáriánus lesz, szervezetének valahogy pótolnia kell a vörös hús, a hal és a szárnyasok húsának hiányát - mondják amerikai dietetikusok.

Szervezetünk elsősorban fehérjét, kalciumot, cinket, és D-vitamint használ fel a különböző húsételekből, ezek pedig nélkülözhetetlenek az egészséges fejlődéshez.

A kieső tápanyagok azonban hatékonyan pótolhatóak, elsősorban szója, szójatej, dió- és mogyorófélék fogyasztásával.

Dr. David Ludwig, a Bostoni Gyermekkórház szakértője szerint azok a vegetáriánus gyermekek, akik fogyasztanak tojást és tejtermékeket, jó eséllyel megkapják a szükséges tápanyagokat. Azok azonban, akik még állati eredetű ételeket sem esznek, sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Ezért rendkívül fontos, hogy a szülők odafigyeljenek a gyermek étkezésére, a vitamin- és tápanyagbevitel megfelelő arányára.

Sarah Krieger, az Amerikai Dietetikusok Szövetségének szóvivője úgy véli, a gyerekek már születésüktől kezdve étkezhetnek vegetáriánus étrend szerint. A legfontosabb szerinte az, hogy a csecsemő az első hat hónapban anyatejjel vagy szója-alapú tápszerekkel hozzájuthasson az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen tápanyagokhoz.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 23.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár