C-vitamin injekció lassítja a rákot egerekben

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Egy új amerikai tanulmány azt mutatja, hogy a nagy dózisú C-vitamin injekciók a kísérleti egerekben csökkentették a rosszindulatú tumorok méretét és körülbelül 50 százalékkal lassították a rákos növekedést.
Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet kutatói a Proceedings of the National Academy of Sciences augusztus 5-i számában közölt tanulmányukban leírták, hogy a jelenséget agydaganat, petefészek-rák és hasnyálmirigy-rák esetében tapasztalták.

"A kutatók felfedezték, hogy az aszkorbát nagy dózisban rákellenes hatással rendelkezik a vizsgált rákos sejtvonalak 75 százalékában, miközben a normális sejteket megkíméli. A kutatók az aszkorbát rákellenes hatását a tumort körülvevő extracelluláris folyadékban létrejövő hidrogén-peroxid létrejöttével magyarázzák. A normális sejtekre nem gyakorolt hatást" – áll a tanulmányban.

Az injekcióra azért volt szükség, mert a szervezet lenyelés esetén szabályozza a C-vitamin mennyiségét, így nagyobb dózisra szájon át nem lehet szert tenni. "Amikor olyan élelmiszereket fogyasztunk, melyek napi 200 milligrammnál több C-vitamint tartalmaznak, például két narancsot vagy egy adag brokkolit, a szervezetünk megakadályozza, hogy a vér aszkorbát szintje túllépjen egy szűk sávot" – nyilatkozta Mark Levine, a tanulmány vezető szerzője.

A kutatók "agresszív agytumorban, petefészek-rákban és hasnyálmirigy-rákban szenvedő rágcsálók vénáiba és hasűrébe fecskendezték be az aszkorbátot, naponta akár 4 grammot is testtömeg-kilogrammonként". Miután 43 rákos és öt normális sejtvonallal rendelkező egeret oltottak be, "a kutatók felfedezték, hogy a nagy koncentrációjú aszkorbát rákellenes hatást gyakorolt a tesztelt sejtvonalak 75 százalékában, ugyanakkor a normális sejteket megkímélte."

A tanulmányt készítő kutatók arra is találtak bizonyítékot, hogy "ez a magas aszkorbát koncentráció emberekben is elérhető."

"A gyorsan terjedő petefészek-rákban, hasnyálmirigy-rákban és agytumorban szenvedő immunhiányos egerekben … az aszkorbát injekciók a tumor növekedését és tömegét 41-53 százalékkal csökkentették." – áll a tanulmányban. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az eredmények "az első szilárd alapot nyújtják az aszkorbát farmakológiai fejlesztéséhez az emberi rákkezelésben."

A cikk forrása: drinfo.hu Copyright AFP [2008] / Translation Medipress

A Jó Közérzet Központ webáruház szerkesztőjének kiegészitése:

Tisztelt Olvasónk!
Az eredeti cikk végén volt egy állítás, amely leértékelte a nagydózisú C vitamin szájon át történő szedését. Ezt az állitást, mivel a törvényes keretek között nem tudom vitatni vagy magyarázni, eltávolítottam a cikkből. Minden személyes levélre válaszolok.

üdvözlettel,

Vági Péter,
az oldal szerkesztője

Pótolja szervezete vitamin, ásványianyag
és nyomelemszükségleteit
Jó Közérzet Vitamin® termékek
rendszeres fogyasztásával


Publikálva: 2011. augusztus 5.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár