Ezt már nem tudjuk lenyelni! A finomságokról...

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Önző lény az éhség. Saját birodalmat teremt, amelyben teljesen magáévá tesz. Kénye kedve szerint irányít, megtöri az akaratot, a rációt. Csak tűr, hosszasan vár, majd hirtelen lecsap és elragad. Járatlan utakra csábítja a gyanútlan gyomrút. A kór szenvedője bánatát evésbe folytja, örömét eleszi. A társadalom már régóta vadászik, halászik, gyűjtöget, újabban vásárol, hogy ehessen. Az éhség cselekvésre késztet!

Gyorskaják - könnyen jön, de keveset ád!

Egy jó kis hamburger, húspogácsára olvasztott sajttal, némi zöldfélével, két buci közé beszorongatva - hát valljuk be, nincs is ennél gyomorkorgatóbb látvány kerek-e világon! Ám következzen néhány olyan éhségűző tény, ami inkább gyomrot forgat.

Zsír, só, stb. Kevés vitamin és ásványi anyag...

Az élelmiszerek utáni vágy tölti fel energiával. Az éhség egy örökös körforgás része. Emlékeztet arra, hogy evéssel életben maradhatunk. Ám nem minden étel adja kezünkbe a hosszú élet kapujának kulcsát. Vegyünk sorra néhány rémisztő és elgondolkodtató tényt, gyorséttermi kedvenceinkről, melyekről eddig úgy gondoltuk, nem bűnözünk velük akkorát.

Csirkefalatkák – még madaraknak sem ajánlott!

Többnyire, kenyeret és csirkét tartalmaz - vagyis, ha otthon készítjük, minden bizonnyal. A természetellenesen sárga bundában rejtőzködő hófehér pipihús – jobb esetben - csupán hét összetevőből áll. Csirkehús mellett, víz, sáfrányolaj, finom búzakeményítő, ízletes dextróz és fenséges nátrium foszfátok elegye alkotja a csirkefalatok alap vegyületét.

A falatok formáját az autolizált élesztőkivonat adja. A húst körülvevő bunda további 20 alapanyagból készül. Hmm, máris megéheztünk egy kis autolizált élesztő kivonatos, dextrózos, nátrium-foszfátos gyorséttermi csodára, nem de?

Halas szendó – ettől nő a bendő!

A világ legismertebb halas szendvicse az óceán egyik legrondább teremtményeiből készül. A "boltíves arany M" egy anyanyelvünkön igen pajzán jelentéssel bíró halból, a hokiból gyártatja a halas szendvicsének alapanyagát. A hal, igen ronda és nem is a legfinomabb ficánkolója az új-zélandi sós vizeknek. Azonban az ember, mint szuperragadozó lassacskán kiírtja a hoki társadalmat.

A gyártó alternatívaként kezelhetné egy másik halfaj, az alaszkai tőkehal feldolgozását, ám nyilván ez nem lenne túl gazdaságos váltás. Az állatvédők felteszik tehát a kérdést, úgy tűnik jogosan: megannyi feldolgozási és tartósítási folyamat után ugyan ki venné észre, hogy hiányzik a hoki a szendvicséből?

Nassolni való halom.Jöhet a desszert – édes bűnök

A cukros, krémes péksütemények elfogyasztásával nem csupán lelkiismeretünknek ártunk és újévi fogadalmainkat szegjük meg. Gyomrunk ellen is vétünk. Kevés rost, vitamin és ásványianyag tartalmuk miatt, gyomrunk ellenségeivé is válhatnak. A túl sok cukor, ízfokozó, tartósítószer, amely fánkokban, vagy éppen reggeli péksüteményekben található gyomorproblémákat, szív és érrendszeri panaszokat okozhat.

Ám ne higgyük, hogy reggelire jobb választás lehet a gabonapehely. Egy 2009-es kutatás szerint, egyes reggeli cereáliákból egy tál, több cukrot és sót tartalmaz, mint amennyit egy fánk elfogyasztásával magunkhoz vehetünk. A gyorséttermek reggeli menüjén süteményeket, fánkokat és akár gabonapelyheket is találhatunk. Elfogyasztásukért nem kell bíróság elé járulnunk, viszont attól még gyomrunk ráfizethet!

Gyomorébresztő tennivalók!

A rohanó világ dolgát megkönnyítik a gyorséttermi étkeket. A tengerentúli kultúra megfertőzött minket is. A felnőttek egyre nagyobb százaléka él gyorséttermi koszton.

A legelszomorítóbb tény azonban, hogy az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület 2008-as kutatása szerint, már a fiatalabb generáció is az egészségtelen ételeket részesíti előnyben, a természetes táplálékokkal szemben. Érdemes elgondolkozni azon, hogy zacskócsörgetés helyett inkább vadásszuk, halásszuk és gyűjtögessük ismét az egészséges táplálékokat.

Forrás: eletmod.hu

Egészségtelen ételek helyett vásároljon Instant Fitneszmenüt!

Könnyen elkészíthető, jó ízű és abban segít, hogy teltségérzetet adjon, így elkerülhetővé teszi a nassolást, vagy pl. a késő esti habzsolást!

Tudjon meg többet a menüről, olvassa el a leírást itt: Instant Fitneszmenü (Kattintson ide!)

Segít a hatékony fogyásban, egyszerűen elkészíthető...


Publikálva: 2010. november 26.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár