Csodálatos csipkebogyók

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Friss kutatások szerint a csipkebogyó C-vitamin tartalmánál fogva igen hatékony gyulladásgátló, továbbá megvéd a szívbetegségektől, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Az apró, piros bogyókat, melyek a rózsák elnyílása után jelennek meg a bokrokon, évszázadok óta használják a nép gyógyászatban ízületi gyulladások ellen.

Egy 2007-ben készült tanulmány kimutatta, hogy azoknak az ízületi fájdalmakkal küzdő betegeknek, akik napi rendszerességgel fogyasztottak csipkebogyó kivonatot tartalmazó tablettát, negyven százalékkal csökkent a fájdalmuk, és 25 százalékkal javult a mozgásképességük.

A legutóbbi vizsgálat során, melynek eredményeiről a European Journal of Clinical Nutrition című lapban olvashatunk, a svédországi Lund Egyetem tudósai 31 elhízott férfit és nőt figyeltek meg, akik hat héten át 40 grammnyi csipkebogyóporból készített italt fogyasztottak, majd a következő hat héten át almából és szőlőből készített kivonatra tértek át. A szakemberek mindkét szakasz után megmérték a páciensek testsúlyát, vérnyomását, vérzsírszintjét és glükóz-toleranciáját is.

Az eredmények azt mutatták, hogy a csipkebogyókúra után a betegek vérnyomása átlagosan 3,4 százalékkal, míg koleszterinszintjük öt százalékkal csökkent. További tesztekből kiderült, hogy az úgynevezett rossz koleszterin (LDL) szintje – amely gyakran áll a szívbetegségek hátterében – még nagyobb, 6 százalékos csökkenést mutatott. A szakemberek megállapították, hogy a fenti adatok alapján összességében 17 százalékkal csökkent a szívbetegség kialakulásának esélye az elhízott betegeknél.

Ha a további vizsgálatok arra is fényt derítenének, hogy a csipkebogyó a szív- és érrendszeri megbetegedésekre is ilyen jótékony hatással van, használatát be lehetne vezetni azoknál a betegeknél, akik a hagyományos koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket mellékhatásaik miatt nem tudják szedni.

A Jó Közérzet Központ kiegészítése:

Kedves Olvasónk!

A cikket eredeti formájában a natursziget.com-ról vettük át, ez a cikk nem a mi irásunk.

A cikket kiegészítenénk azzal, hogy lehet hogy a kutatások csak most frissibe ismerték fel a csipkebogyó ezen képességeit, de a népi bölcsesség és a természetgyógyászat régóta ismeri és kedveli a csipkebogyót. Ettől függetlenül örömmel üdövözljük az ilyen jellegű tudományos felismeréseket.

Publikálva: 2012. január 27.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár