Csokoládéval és mazsolával mérgezzük házi kedvenceinket

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Rekord számú kutyát mérgeznek meg gazdáik azzal, hogy csokoládéval, szőlővel és mazsolával etetik kis kedvenceiket, akikre ezek a finomságok életveszélyesek lehetnek - állítják brit állatorvosok.

Közel megduplázódott azoknak az eseteknek a száma, amikor a gazdik mérgezéssel hozzák az állatorvosi rendelőkbe a házi kedvenceket - állítják a brit állatorvosok, akik szerint a legtöbb mérgezést a csokoládé váltja ki a kutyáknál.

Az adatok szerint összesen 17 ezer mérgezett kutyához és macskához riasztották az állatorvosokat tavaly. A súlyos esetek többségét a csokoládé okozza, mert az a kakaóbabban található theobromin nevű anyagot tartalmazza, ami káros a kutyák idegrendszerére. A mérgező anyagot az ember és a macska szervezete fel tudja dolgozni.

A csokoládén kívül a szőlő és a mazsola is veszélyes a kutyákra, mert veseelégtelenséget okozhat náluk. Az állatorvosok szerint a gazdák nincsenek tisztában a veszélyekkel, és nyugodt szívvel etetik házi kedvenceiket sütikkel és csokikkal.

A gondatlan gazdák nemcsak finomságokkal, hanem gyógyszerekkel is hajlamosak etetni a kutyákat és macskákat. Az elmúlt időszakban Nagy-Britanniában például egyre több kutya pusztul el fájdalomcsillapítók miatt, mert gazdáik szakember helyett inkább saját maguk próbálják meggyógyítani az állatot.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a háziállatok gyakorlatilag mindent megesznek, amit a házban felfedeznek - akár még a fogamzásgátló tablettát is, amikről kiderült, hogy a hatodik leggyakrabban előforduló mérgezést okozzák a kutyáknál.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Mondja el a véleményét, szóljon hozzá cikkünkhöz
Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
5600 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
4600 Ft/db