Lépjen be törzsvásárlóink közé, vásárolja termékeinket kedvezményes áron!* Részletek a regisztrációs oldalon.Regisztráció
|
Gyümölcs kontra vitaminA C-vitamin felfedezése forradalmi változásokat okozott az emberek életében. Szent-Györgyi Albert Nobel díjas tudósunk hosszas kutatások után felfedezte, hogy a paprikából lehet a legtöbb C vitamint kinyerni. Szent-Györgyi kutatásai bizonyítékaként – a közeli zöldséges bolt nem kis örömére – nagy mennyiségben kezdte el felvásárolni és feldolgozni a paprikát. Az aszkorbinsav, más néven C-vitamin jótékony hatásának kiinduló pontjaként, az emberi szervezet mellékvese ágában termelődő C-vitamin adta az alapokat. Észrevehető volt azonban, hogy a szervezet által természetes úton létrejövő C vitamin, bizonyos – a szervezetet érő – külső hatásokra rosszul reagál, ami konkrétan azt jelenti, hogy kevesebb termelődik belőle. Tápanyagaink minőségi romlása miatt ma már az ételekből - beleértve a zöldségeket és a gyümölcsöket is – nagyon kevés tápanyag nyerhető ki. A gyorsan elkészíthető ételeket, a hosszú lejáratú szavatossági időt, csak mesterséges anyagok segítségével érhetjük el. A minőségi romlás persze nemcsak a tartósítószereken múlik, hanem a minél alacsonyabb ár elérése érdekében tett lépések, amelynek végeredménye minden esetben a gyenge minőségű termék. Ennek hatása igaz a zöldség és a gyümölcsfélékre is egyaránt. Úgy látom, hogy a vitamin mennyiség fogyasztás tekintetében megoszlanak a vélemények, de az ételek minőségi romlásával kapcsolatban nehéz lenne találni egy pozitívnak mondható nézőpontot. Egy biztos, hogy a tények azt mutatják, hogy mai életmódunk mellett, szükséges a plusz ásványi anyag és vitamin bevitel a szervezetünkbe. Visszatérve Szent-Györgyire, Ő 1 g C vitamint fogyasztott naponta, ami 1.000 mg-ot jelent szemben a néhány szakértő által ajánlott 60 mg-al. Nyilván nem elég, ha csak C vitaminnal próbáljuk pótolni az egyéb vitaminok elvesztését is. A különböző betegségek és egyéb testi problémák kezdeti jeleiből, nagyon könnyedén lehet következtetni az éppen aktuális vitaminhiányra szervezetünkben. Érdemes vitaminban járatos szakembereket hívni segítségül, hogy valóban helyesen határozzuk meg saját testünknek szükséges vitamin mennyiségét. Addig is, egy átlagos életet élők tesztjeiből kiderült adatok alapján így nézhetne ki egy napi étrendünk: 5 kg savanyú káposzta a szükséges C vitamin elérése érdekében. 3 kg paradicsom B1 vitamin szükségletünkhöz. 3 kg mogyoró, amit kiválthatunk zöldborsóval is az E vitamin pótlása érdekében. 4 kg paraj az elengedhetetlen K vitaminért. Ez néhány vitaminfajta a sok közül, amelyekben az ásványi anyagokat meg sem említettük. Úgy gondolom, hogy elég lehengerlő mennyiségeket kellene fogyasztanunk ahhoz, hogy a napi vitamin szükségletünket fedezni tudjuk. A gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása nagyon jó és egészséges, mindenki fogyasszon annyit belőlük amennyit csak szeretne. Mellette ne felejtse el vitamin szakértők segítségét kérni. Pótolja a vitaminokat minden nap!A Jó Közérzet Vitamin lágy zselatin kapszulás multivitaminokban nincsen ízfokozó, ragasztóanyag, vagy tartósítószer. Pótolja a vitaminokat, ásványi anyagokat az Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok segítségével! Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Publikálva: 2010. november 24.
Legutóbb olvasott oldalaink:
Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját! 1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db 2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db 3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db 5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db |
Hírlevél
Legyen jól informált az egészséggel kapcsolatban, iratkozzon fel jó tanács levelünkre!
Hírek, cikkekIdőskori izületekTudja meg, miért van szükség Kollagénre szervezetének az Időskori izületek vonatkozásában! |