Kétkezi munka a szellemi fejlődésért

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A brit gyerekek szellemi fejlődése veszélybe került, mivel sem az iskolában, sem otthon nem végeznek manuális tevékenységet - jelentették be egy friss tanulmány szerzői hétfőn.

Az iskolákból száműzték a fa- és fémmunkákat, mindenféle kézművességet, autószerelést, de még a zenét is. A gyerekek otthon számítógépes játékokkal múlatják az időt, ezáltal lassacskán a brit társadalom a "csavarhúzó helyett szoftver" állapotába kerül - összegzik a kutatók a Ruskin Mill Oktatásügyi Szövetség megbízásából készült jelentésben.

"A kutatás adatai szerint a virtuális térben eltöltött idő egyre növekvő mértékben szorítja ki a manuális játékot és tanulást, holott a szellemi fejlődés feltétele, hogy a valós, háromdimenziós világot a saját kezünkkel végzett tevékenységek révén fedezzük fel" - magyarázta Aric Sigman, a felmérés vezetője. A fiatalok csak az érzékszerveik által képesek tapasztalatokat szerezni a világ működéséről, az anyagok természetéről, és ezáltal lesznek képesek arra is, hogy elvont fogalmakról megfontolt ítéletet alkossanak - tette hozzá.

A tanulmány beszámol olyan 11 évesekről, akik bizonyos megismerő képességeik terén komoly lemaradással küzdenek, valamint a fiatal mérnökhallgatóknak a mechanikai problémák elképzelésére való egyre csökkenő képességéről. "Tapasztalataink szerint világos, hogy a szakpolitikának intézkednie kellene a +háromdimenziós+ tanulás és a kézi tevékenységek ismételt oktatásáról, ugyanakkor pedig a szülők felelőssége is, hogy biztassák gyermekeiket a mind több manuális foglalkozásra" - jelentette ki Sigman.

Forrás: eletmod.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár