Kik azok a kisfőnökök?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Egy adott téma mindig annyira van hatással egy személyre, amennyire valóban érdekeli a terület és ismeretei adott dologgal kapcsolatosan még hiányosak, vagy más nézőpontot szeretne a témával kapcsolatosan megtudni. Ha van már adatunk és keményen kitartunk mellette, elég nehézkes a hitet szétrombolni. Pedig nagyon hasznos és jó dolog új, információkat befogadnunk, illetve tudásunkat újból megvizsgálni, felülbírálni. A kérdés ott nyer érdekességet, ha valamiről nem tudunk nincs is ránk hatással? Pl: nem tudjuk, hogy van gravitáció attól még van gravitáció, vagy nem tudjuk, hogy a vér pH értéke: 7.365 (nagyon enyhén lúgos) attól még annyi. Nézzük meg így az aminosavakat:

Az életünkhöz hozzátartoznak, még akkor is ha nincs ismeretünk róla. Lehet azt mondani, hogy a fehérje "kis főnökei" Az aminosavak összetétele határozza meg a fehérje funkcióját. Tehát a "kis főnökök" eldöntik, hogy pl. valamilyen anyagot fog eljuttatni a sejtekhez, vagy anyagcsere folyamatban vesz majd részt, vagy energia lesz belőle. Majd a sejtekbe jutva újjá épülhetnek olyan fehérjékké, amilyenre a testnek szüksége van. Tehát a fehérje ezekre a téglákra bontódik, és a téglákból újra fehérje képződik. Minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesznek. A sejt az összes ismert élő organizmus szerkezeti és funkcionális építő eleme. Ez a legkisebb egység, amelyet még a természetben élő névvel illetnek, mivel ez a legkisebb olyan egység, amely még anyagcserére és szaporodásra is képes. Néha a természet építőkövének is szokták nevezni. Sejtek milliárdjaiból épülünk fel, és az aminosavak a sejt működéséhez szükségesek. Szóval juthatunk ezzel kapcsolatosan egy olyan közös végkövetkezetésre, hogy nagyon fontosak.

Hogyan tudjuk a mai világunkba ezt minőségileg bejuttatni? Azt mondjuk eszünk fehérjét, halat, tojást, tejtermékek. Itt jön be a képbe, hogy van nélkülözhetetlen aminosav. Ezeket mindenképp be kell juttatni. De inkább visszafelé fogom megközelíteni a témát. Mert tényleg mi van akkor, ha azt gondoljuk eszünk megfelelő mennyiségű fehérjét, de lehet ez nem minőségi aminosavakat tartalmaz. Hibásan dönti el a funkciókat, és hibásan működik közre a sejt funkciókban, ezáltal hibás sejtműködést, és folyamatokat létrehozva. Tehát azt nézzük meg, mit okoz, ha nincs minőségi aminosav? Akárcsak 1 aminosav hiánya is megmutatkozik – pl. fejlődési zavarok, allergia, fáradékonyság, gyulladások elhúzódása, emésztési problémák, fertőzésekkel szembeni gyenge ellenálló képesség, korai öregedés,kötőszövetek károsodása, érelmeszesedés stb. – formájában. Szóval nem az a kérdés, hogy fogyasztunk-e elegendő fehérjét, hanem az, hogy van-e benne minőségi aminosav, és jelenleg van-e valami problémánk ennek ellenére.

A Kollagén számos aminosavat tartalmaz. A "kis főnökök" beférkőztek a kollagénbe is, hogy még jobban segítség a feladatát, és más sejtmegújító tevékenységeket. Mint előző anyagokból már kiderült, hogy a kollagén nem csak abban segít, hogy szépek legyünk, hanem az aminosavakkal még olyan dolgokban is amiről eddig nem tudtunk, de hatással volt ránk……..

Publikálva: 2012. február 1.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár