6 dolog, amit biztos nem tudtál a fejfájásról...

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Az őrület
határán...

Lüktetés itt, fájdalom amott. Sokszor nincs is különösebb testi ok a fejfájás mögött, pedig a lakosság mintegy 90 százaléka alkalmanként szenved tőle, és több mint 40 százalékot rendszeresen gyötör.

1. Fáj a fejed? Keresd fel a fogorvosod!

Fejfájás és fogorvos? Igen! Ha gyakran van megmagyarázhatatlan fejfájásod, érdemes a fogorvosoddal is konzultálni. Lehetséges magyarázatként előfordulhat, hogy alvás közben csikorgatod a fogsorod, és ez repedést okozhat a fogakon, ami végül fejfájáshoz vezet. Fogszabályzó és állkapocs-lazító gyakorlat segíthet megszüntetni a problémát.

2. Nem tesz jót az alacsony vércukorszint!

A reggeli fejfájás egyik lehetséges oka gyakran az alacsony vércukorszint. Ha lefekvés előtt fehérjetartalmú ropogtatnivalót eszel - pl. túrót kockára vágott gyümölccsel, gabonapelyhet tejjel, sovány sajtot sós keksszel -, megszűnhet a probléma.

3. A fejfájás vészjelzés is lehet!

Lehet, hogy az elmúlt időszakban túl sokat vállaltál magadra, szervezeted kimerült, a fejfájás figyelmeztetés, hogy ideje egy kicsit visszafogni magad és lassítani. A fejfájás és a stressz ugyanis szorosan összefüggenek. Próbálj lazítani és megkeresni a feszültséget kiváltó okot vagy okokat.

4. Csak óvatosan a gyógyszerekkel!

A fejfájás enyhítésére sokan fájdalomcsillapítókhoz nyúlnak. A legtöbb vény nélkül kapható, de sok esetben csak az orvos által előírt szerek hozhatnak enyhítést. Ne feledd: az arra érzékeny embereknél a fájdalomcsillapító (pl. triptántartalmúak, hydrocodone, az aszpirin vagy acetaminophen alapúak) még több fájdalmat okozhat. Fájdalomcsillapító gyógyszer helyett fogyassz nagy mennyiségben magnéziumot, mert oldja a görcsöt, a feszültséget, és jót tesz az izomrendszernek.

Nem biztos, hogy a gyógyszer segít...

5. Pihensz, és mégis fáj a fejed?

Előfordult már, hogy jól megérdemelt szabadságod alatt tartós fejfájásod volt? Éppen akkor, amikor kipihenhetted volna magad? Ennek két oka lehet:

1) Amikor kilépsz a mindennapi rutintevékenységből, megfeledkezel szervezeted megfelelő hidratálásáról. A kiszáradás a fejfájás leggyakoribb oka. Ha ajkaid és szád is száraz, és még fáradtnak is érzed magad, ezek intő jelek, hogy vízre van szükséged. Kerüld a szénsavas italokat, ezek csak még rosszabbá teszik a dehidratációt.

2) Ha forró éghajlaton nyaralsz, akkor létrejöhet a hőmérséklet által előidézett fejfájás is. Kutatások bizonyították, hogy magasabb hőmérséklet és alacsonyabb légnyomás növeli a komolyabb fejfájás kockázatát. A hőmérséklet minden kilencfokonkénti emelkedése 7.5 százalékkal növeli a fejfájás kockázatát. Egyéb hőmérsékleti tényezők is előidézhetik, pl. nagy meleg, páratartalom, nagy hideg, légnyomás-változás, magasságváltozás és erős napsütés.

6. A gének is felelősek!

És ha már minden lehetséges okot végigjártál, hogy megtaláld fejfájásod okát, ne a főnöködet hibáztasd érte, hanem az üknagyapád. Holland kutatók szerint ugyanis, ha valaki migrénben szenvedett a családodban, akkor 56 százalék az esély arra, hogy te magad is hajlamos leszel rá!

Forrás: noilapozo.hu

A fejfájás oka lehet a vitaminhiány is... Előzze meg!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani, mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat. Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin


Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár