Öt tipp, hogy túléld az allergiaszezont!

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Az allergia tünetei kellemetlenek, vagy akár őrjítőek is lehetnek. Ha Ön is allergiás vagy és már nem bírja cérnával, fogadja meg öt tippünket, amivel túlélheti az allergiaszezont. Szemégés, tüsszögés, és a szűnni nem akaró orrfújás – ezek a tünetek minden allergiás számára ismerősek. A pollenek ráadásul mindenhova eljutnak, ezért nincs menekvés előlük. A legtöbben a gyógyszeres megoldást választják, van azonban pár apró trükk, amellyel gyógyszerek nélkül is enyhíthetőek a tünetek.

Figyelem: Kedves Olvasóm, a cikkben a "nyugalom megzavarására alkalmas" ötletek is lehetnek, de mégis kérem olvassa végig a cikket, a cikkhez írt kiegészítésben egyenesbe kerülnek a dolgok. :)

Tartsuk távol a virágport a lakástól!

Persze ilyen gyönyörű időben többet szellőztetünk, mégis, ha tehetjük, csukjuk be az ablakokat és porszívózzunk fel azonnal. Érdemes ilyenkor egyébként naponta-kétnaponta porszívózni és az ágyneműket, pokrócokat hetente forró vízben kimosni. A légkondicionáló berendezéseket is ellenőrizni kell, ugyanis bármilyen szellőzőnyíláson utat találhatnak maguknak a pollenek. Ha már a portörléstől is allergiás tüsszögőrohamot kap valaki, érdemes maszkot használnia közben.

Szabaduljunk meg a testünkön lévő pollenektől!

Ha a lakással végeztünk, a bőrünk és hajunk felületén megtapadt virágporról se feledkezzünk meg. Lefekvés előtt zuhanyozzunk le és mossunk hajat. A napszemüvegünket is tisztítsuk meg!

Tervezzük meg, mikor töltünk hosszabb időt a szabadban!

A nap folyamán nem egyenletes a szabadban található pollenkoncentráció. Általában a legmagasabb reggel 5 és 10 óra között, a legalacsonyabb pedig az esti órákban. Az sem mindegy milyen idő van, a meleg, szeles napok ugyanis segítik a pollenek mozgását, szemben az esős, hűvös idővel.

Takarjuk el szánkat és szemünket!

Nem kell feltétlenül lemondanunk a szabadban töltött percekről, viszont érdemes a kirándulásokra beszerezni valamilyen kendőt, amivel eltakarhatjuk a szánkat és orrunkat, és egy szemüveget, ami védi a szemeket.

Tisztítsuk meg a házi kedvenceket is!

Hazaérve hiába takarítunk ki, zuhanyozunk le, kutyánk szőrén rengeteg pollen képes megtapadni. Ezért ha hagyják magukat, a kutyákat is tanácsos megfürdetni a séták után.

Ez a cikk nem a mi írásunk, a natursziget.com-ról vettük át.

Jó Közérzet Vitamin® Webáruház
szerkesztőjének kiegészítése


Tisztelt Olvasóm!

Mivel magam is hosszú éveken óta "küzdök" (igaz már eredményesen) a pollen allergiával, tudom hogy mit jelent ez, amikor "beüt" a légúti allergia. Remélem eljutott az olvasással a kiegészítésemig, és nem csukta be mérgében az oldalt még a cikk olvasása közben. Valakinek akit rendesen elkap az allergia, a fenti ötletek - a tünetek fényében - akár mérgesítőek is lehetnek. Teljesen érthető, hiszen a tüneteket kezelni bár hasznos lehet, mégsem megoldás az, akkor amikor a napi kétszázadik zsebkendőt fújtuk el és ki sem látunk a fejünkből. Természetesen, tudom hogy van igazság a fentiekben, mégis ezek inkább korlátozó intézkedések, mint felszabadító lépések. Jó lenne valami hatékonyabb megoldás nem?

Volt ezügyben egy megdöbbentő tapasztalatom lassan 3 éve. Úgy adódott, hogy szükségem volt egy bizonyos természetes alapanyagokból előállított készítményre, amelyet egy bizonyos cég gyárt és árusít Budapesten. Egy gyógyszerész hölgy termeli a saját területén a gyógynövényeket, amelyekből különféle kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó készítményeket állít elő. Amikor bementem az üzletébe, már javában tartott az allergia időszak, mindenhova 100-as zsebkendővel a kezemben jártam. Amikor beléptem a helységbe, ahol a nagykereskedés működött, "megijedtem" az intenzív illat áradattól ami fogadott. Ilyen időszakban a füstölők, tisztítószerek, mosószerek illata azonnali tüsszögésrohamot váltott ki nálam, emiatt volt számomra ijesztő az intenzív illat, ami a helységben érezhető volt.

Az érdekes az volt, hogy nem okozott nálam semmit, nem kezdtem el tüsszögni, nem kezdett el könnyezni a szemem, semmi a szokásos dolgokból nem jelentkezett.
Pedig az üzlet tele volt olajokkal, illatgyertyákkal, szappanokkal, ráadásul ezek nem voltak becsomagolva, tehát szabadon illatoztak. Az egyetlen tényező, hogy ezek mind teljesen természetes eredetű, virágokból, gyógynövényekből sajtolt tömény illatanyagok voltak.

Megdöbbentő volt ez számomra.

Viszont a kérdés is felmerült bennem, hogy akkor viszont mi okozza mégis az allergiás tüneteket?

Biztos vagyok benne, hogy nem most olvas először arról, hogy kémiai társadalomban élünk. Ételeink tele vannak mesterséges adalék, színező, ízesítő, ízfokozó anyagokkal. Környezetünkben elektroszmog, gombák, atka, por terheli szervezetünket. Mosószereink, tisztítószereink, tisztálkodási és kozmetikai szereink is rengeteg olyan anyagot tartalmaznak amelyet nem hogy a bőrünkre nem kéne kenni, de a lefolyóba sem igazán felelősségteljes leengedni.

Ezek az anyagok rengeteg szabadgyököt juttatnak a szervezetünkbe, amely olyan terhelés a szervezetnek, hogy erre már az allergiaidőszakban jelentkező pollenterhelés csak "hab a tortán".

Mindazonáltal, foglalkozzunk a Jó Közérzet elérésével. A betegségeket, tüneteket meghagyjuk az orvostudománynak. Ahhoz hogy a Jó Közérzetet elérjük, az ideális állapottal kell foglalkozzunk, nem a problémával.

Az ideállis állapotban a szervezetünkben annyi antioxidáns áll rendelkezésre a rendszeres bevitel által, hogy a szervezetünket bármilyen hatás éri, az képes megfelelően működni. Például amikor kimegyünk egy kellemes sétára a természetbe, és egy mélyet szippantunk az oxigéndús levegőből, akkor belélegezve az aktuális polleneket, maximum tüsszentünk egy jóízűt, majd konstatáljuk hogy milyen gyönyörűen virágoznak a fák és a rét virágai.

Szívesen olvasnám tapasztalatukat, problémájukat a témával kapcsolatos véleményüket. Akit érdekel, hogyan érhető el a Jó Közérzet, annak szívesen elküldöm e-mail-ben részletesebben, küldjün nekem egy levelet a webshop (kukac) jkvitamin.hu e-mail címre.

Üdvözlettel,

Vági Péter
A Jó Közérzet Vitamin
Webáruház szerkesztője

Publikálva: 2012. május 29.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár