A leggyakoribb nyári diétacsapdák

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Vajon miért könnyebb fogyni nyáron, mint télen? És mire kell figyelni, ha szeretnénk megszabadulni néhány pluszkilótól? Összegyűjtöttük a leggyakoribb diétacsapdákat.

Úgy döntöttél, hogy nem tavasszal, hanem nyáron szabadulsz meg a súlyfeleslegedtől? Jobb időpontot nem is választhattál volna erre, mint a nyár. Ilyenkor ugyanis a hőség miatt sokkal kevesebb élelmiszert kíván a szervezet, és a jó időben sokkal többet mozgunk. A lényeg az, hogy ne ess bele a nyári csipegetések, nassolások csapdájába, és tartsd magad a csökkentett kalória-tervhez.

Ha napi 5 adag zöldséget vagy gyümölcsöt eszel, és melléjük alacsony zsírtartalmú tejtermékeket vagy könnyű húsokat, halakat választasz, a menüd rostban és mikrotápanyagokban gazdag lesz - és ez segít a fogyásban.

Nyáron többet lehet mozogni is!

Azt se feledd, hogy a nagy melegben nem kívánjuk a fűszeres, csípős fogásokat sem, amelyek fokozzák az izzadást. Ahhoz, hogy megszabadulj a fölöslegtől, nem kell mást tenned, mint figyelned szervezeted jelzéseire, és elkerülni a leggyakoribb nyári diétás csapdákat.

Nagy nyári diétaszabályok

Felejtsd el a villámdiétákat!

Nyilván jól hangoznak az ígéretek, amelyek szerint két nap alatt egy ruhaméretet fogyhatsz, de ezeknek hosszú távon mindig ellenkező a hatásuk. A szervezeted azt érzi, hogy éhezik, és azonnal raktározni kezd, ahogy táplálékhoz jut. Csapda: bikini-diéta a kedvenc lapodban.

Figyelj az elfogyasztott kalóriákra!

Ha csökkented a szénhidrátok fogyasztását, több fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt eszel, a kilóid olvadni fognak. Sosem könnyebb ezt megvalósítani, mint nyáron, amikor a piacok tele vannak vitaminokban és rostokban gazdag gyümölcsökkel, zöldségekkel. Csapda: a magas kalóriatartalmú salátaöntetek.

Egyél négyóránként, de keveset

Ha nem hagyod, hogy farkaséhség uralkodjon el rajtad, összességében kevesebbet eszel majd. Szabályos időközönként (kb. 2 óránként) egyél gyümölcsöt vagy zöldségeket! Csapda: mindennap egy-két gombóc fagyi.

Vigyázz az alkohollal!

Az alkohol komoly mennyiségű kalóriát tartalmaz, akkor is, ha nem tűnik soknak! A nyaralás alatt megivott koktél, a hétvégi buliban legurított bor is számít akkor, amikor a mérlegre állsz. Csapda: száraz fehérbor nagy mennyiségben

A vízpótlás
nagyon fontos.

Óvatosan a kerti partikon!

A nyári kerti partikon hajlamosak vagyunk megfeledkezni a szigorú elveinkről, és a svédasztal mellett mindent elfogadunk, amivel kínálnak. Válaszd itt is a gyümölcssalátát, a zöldségeket, a fehér húsokat, és kerüld a tortát, a tejszínes koktélokat. Csapda: grillezett vörös kolbászkák, majonézes saláták

Folyadékpótlás - nem megy nélküle

Akár sportolsz, akár nem, a fokozott izzadás mindenképpen a nyár kísérőjelensége. Ráadásul sokan a szomjúságot éhségnek érzik, és esznek ivás helyett. Az izzadás következtében a szervezet értékes sókat veszít, így ha csak vizet iszol, könnyen hiányállapot léphet fel ezekből az anyagokból. A népszerű sport- és energiaitalok gátolnak abban, hogy megszabadulj a pluszkilóktól. Ugyanígy a cukros gyümölcslevek és a limonádék is igazi kalóriacsapdák lehetnek, nem is beszélve az alkoholos frissítőkről és a szénsavas üdítőkről. Légy óvatos a kávéval is, hiszen a koffein vízhajtó hatású!

TIPP: A legjobb, ha naponta minimum 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet fogyasztasz, amibe esetenként egy kevés sót keversz. Ha intenzíven mozogsz, természetesen emelned kell az adagot!

Forrás: noilapozo.hu

Csapdák helyett próbálja ki az Instant Fitneszmenüt!
Most 1.000 Ft-ért 3-at vihet

Könnyen elkészíthető, jó ízű és abban segít, hogy teltségérzetet adjon, így elkerülhetővé teszi a nassolást, vagy pl. a késő esti habzsolást!

Tudjon meg többet a menüről, olvassa el a leírást itt: Instant Fitneszmenü (Kattintson ide!)

Segít a hatékony fogyásban, egyszerűen elkészíthető...


Publikálva: 2010. november 26.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár