Előnyös nyári öltözködési tippek telteknek

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Nem vagyunk mindannyian született topmodellek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne lehetőségünk divatosan és előnyösen felöltözni a melegben. Kesergés helyett megnézzük, mibe érdemes bújni nyáron némi túlsúllyal, hogy a komfortérzetünk is a helyén legyen, és még jól is nézzünk ki.

Mi áll jól?Kicsit szorítsuk háttérbe a fogyókúrás sirámokat, és ahelyett, hogy a mindenhonnan ránk eresztett vizuális sokkolás hatására összetörnénk, legyünk egyfelől megengedők, másfelől nagyon is gyakorlatiasak és praktikusak. Nézzünk csak körül: a világ legmenőbb glossymagazinjai tesznek 40-es méret fölötti nőket címlapra, és a honi médiában is dolgozik jó néhány, kifejezetten telt és gyönyörű nő.

Magyarán ahelyett, hogy a százezreket herdálunk el mit sem érő feszesítőkre, plasztikai sebészre, vagy ne adj' isten utcára sem lépünk szégyenünkben, fektessük ugyanezt az energiát abba, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból, amink van. Attól, hogy a derekunk vastagabb, mint Kate Mossé, a combunk húsosabb, mint Heidi Klumé, és a karunk, a dekoltázsunk sem Gisele Bündchent idézi, még nézhetünk ki jól, sőt. Néhány alapszabályt betartani ugyan célszerű, de ettől még nem dől össze a világ, mindössze tudatosabban kell válogatnunk. Nézzük hát, mivel érdemes feltölteni a gardróbot idén, ha némi túlsúllyal ácsorgunk a nyár küszöbén.

Előnyös stílusok

Mély depresszióba zuhanni a legkevésbé sem kell, némi önkritika azonban igencsak a hasznunkra válik. Úgy is mondhatnánk, legyünk tisztában azzal, mely testrészeinket érdemes kiemelni, melyeket pedig takarni a kánikulában. A legordítóbb hibáknak ugyanis általában épp a kritikátlan divatmajmolás ágyaz meg: ha többrétegű úszógumi fodroz has- és deréktájon, ne harsány színű övvel tegyük még látványosabbá, ha pedig Jennifer Lopezt megszégyenítő hátsóval áldott meg az ég, ne harsánypiros minivel vagy szűk sorttal rajzoljunk rá felkiáltójelet. Ugyanígy: ha a karunk vastag, és lengedez rajta a fölösleg, ne aprócska topokkal emeljük ki, ahogy a nagyobb átmérőjű és kevésbé formás bokára sem a legjobb döntés csillogó bokalánccal felhívni a világ figyelmét. Az első feladat tehát a kritikus mustra és a szigor - jöhet a többi. (Ja! Olyan pedig nincs, hogy valakin semmi sem szép, ez a kishitűség legmélyebb csapdája, sehová sem vezet. Az ától cettig ronda vagyok attitűdre nem lehet építkezni. Tessék csak hosszasan szemezni a tükörmásunkkal, lesz ott szép, formás testrész, mutogatnivaló dögivel. Ez biztos.)

Bár első ránézésre rémisztően hat, ahogy a boltok polcait ellepi a '80-as évek neonözöne, nem kötelező kanárisárga és pink darabokban pompázni. Szerencsére a pasztellek, a romantikus árnyalatok is az idei trend alappillérei, és visszafogott mintákkal ellátott holmikkal is találkozni bőséggel. A könnyű, lágy esésű, lenge anyagokkal harminc fok fölött is jól járunk. Egy hosszú lenruha kendővel például vízparton és munkahelyen is működik, és nem túl erőszakosan ugyan, de a vastagabb karokat és combokat is eltakarja. A maxiruhák és tunikák megjelenésével még a teltebb nők is könnyen találhatnak maguknak lenge, mégis csinos és kényelmes darabokat. Tapadós, vastag, nehéz esésű anyagokban ne gondolkodjunk, még akkor sem, ha kilométeres óriásplakátok hirdetik, hogy ez a divat.

Ezekkel érdemes tenni egy próbát

Bár alapvetően a jól szabott darabok számítanak előnyös választásnak, ha gömbölyűbbek vagyunk, a nyári szezon kivétel a szabály alól. Ilyenkor bővebb szabású ruhákkal, ingekkel érdemes kísérletezni. A karok eltakarására például a boleró tűnhet elsőre a legjobb megoldásnak, a nyári hőségben azonban fóliaszerűen tapad a karra, veszettül izzadunk benne, és bár szabadulnánk a kényelmetlen holmitól, nem merjük levenni. A megoldás: egy-egy nagyobb, de vékony, finom esésű kendő igazi gyógyír a problémára - a komfortérzetünk is a maximumon lesz, és a karjainkat is elfedtük velük. Szerencsére mindenféle színű, anyagú és mintájú kapható, a választékra nem lehet panasz, ne sajnáljuk hát az időt, és szerezzünk be néhányat.

Ez jól áll a telteknek is.

Pólóknál és ingeknél pedig háromnegyedes ujjú darabokat vagy a feltűrhető fazonokat részesítsük előnyben. Minél kevesebb és finomabb színből gazdálkodunk, annál harmonikusabb lesz az összhatás. Egy-két feltűnőbb elemnél többet azonban semmiképp se aggassunk magunkra (ez az ékszerezésre hatványozottan érvényes).

Tiltólistás hacukák

A tapadós és a műszálas holmiktól mindenképpen köszönjünk el, ezekben garantált a kínlódás. Ne társítsunk többféle mintás holmit egy szetten belül, még akkor se, ha mindenhol azt olvassuk, hogy az idei trend erre épít, és óriási virágmintákkal és kaotikus színözönnel találkozunk mindenhol. A harsány színekkel amúgy is nagyon vigyázzunk, optikailag kicsit torzítanak, és a meglévő pluszokat sok esetben csak nagyobbra, tekintélyesebbre rajzolják. A bokapántos szandálra ugyanez érvényes: nagyon népszerű, divatos lábbeli, mi mégis hagyjuk ott bátran az üzletben - csak a lábunk, a vádlink vastagítását spóroljuk meg vele. És spagettipántos felsőkre se adjunk ki egy vagyont, mert csak elégedetlenek leszünk, és úgyis elajándékozzuk. Végül pedig jöjjön az utóbbi hónapok főszereplője: a tekintélyes deréköv. Ne, ne erőltessük. Igaz, hogy boldog-boldogtalan viseli, de ha amúgy is csak behúzott hassal közlekedünk, és nem tudjuk, ülve hogyan takarjuk az egymásra omló rétegeket a hasunkon, ne toljunk ki magunkkal annyira, hogy mindezt még egy feltűnő, vastag övvel is megkoronázzuk. Felesleges, és nem is szabad.

Forrás: noilapozo.hu

Férjen bele a ruháiba! Fogyjon Instant Fitneszmenüvel!

Könnyen elkészíthető, jó ízű és abban segít, hogy teltségérzetet adjon, így elkerülhetővé teszi a nassolást, vagy pl. a késő esti habzsolást!

Tudjon meg többet a menüről, olvassa el a leírást itt: Instant Fitneszmenü (Kattintson ide!)

Segít a hatékony fogyásban, egyszerűen elkészíthető...


Publikálva: 2010. november 26.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár