Fogyókúrázzunk egészségesen

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Világméretű problémaAz elhízás elterjedése a világ legtöbb pontján problémát okoz. A szervezetre nehezedő túlsúly következtében számos kedvezőtlen folyamat indul el a szervezetben, amelynek eredménye többféle betegség is lehet.

Nők esetében ezek: a ciklus változása, kisebb mértékű hormonzavarok, általánosságban pedig cukorbetegség, érelmeszesedés, szív- és érrendszeri betegségek, epebetegségek, emésztési zavarok stb. Belátható, hogy a táplálkozási szakembereknek fel kell venni a harcot az elhízással szemben. Számos tanulmány felhívja a figyelmet a megelőzés és a korai kezelés szükségességére.

Ezek közül is kiemelkedik egy bostoni, kilenc évig tartó megfigyelés, amelynek során 33.840 nő étkezési szokásait vizsgálták. Azoknál az elhízottaknál, akik pozitív irányban változtattak étkezési szokásaikon, megfigyelhető volt a testtömeg-index csökkenése. A kutatók megállapították, hogy az étkezési minta elemzése segítséget nyújt a túlsúlyosság kezelésében.

Bár az elhízottak közül sokan fogyókúráznak, gyakran nem veszik komolyan azt, nem kérik szakértő segítségét, inkább valamelyik "csodafogyókúrát" választva a gyors sikerben bíznak. A legtöbbször egyoldalú tápanyagbevitelen alapuló ún."hiányállapot-diétákkal" ezt vagy sikerül elérni, vagy nem, azonban a korántsem tartós eredmény miatt állandósul a "fogyókúrás" és "zabálós" időszakok egymást követő ciklusa. A tartós eredmény hiánya állandó kudarcérzettel, a fogyókúrázó önbecsülésének elvesztésével jár. Fontos lenne, hogy minél többen fogadják el, hogy a diétát nem lehet pusztán egy barátnők között forgó, vagy napilapból kimásolt cikk alapján folytatni, ahhoz szakember segítsége elkerülhetetlenül szükséges.

Idegesítő a látvány...

Az elfogyasztott étel (energia felvétel) és a fizikai aktivitás (energia leadás) egyensúlya állandó testtömeget eredményez. Ez alapján érthető, hogy testtömeg csökkenést akkor érhetünk el, ha kevesebbet eszünk és többet mozgunk.

Az olyan diéták, amelyek rövid idő alatt látványos eredményt ígérnek, egyszerűen hazudnak és megterhelik a szervezetet. Az önsanyargatással elért súlyvesztés pedig többszörösen "visszajön" a diéta elhagyásával. A jó diéta gyakorlatilag nem tiltja semmilyen étel, élelmiszer fogyasztását, inkább a súlypontot tolja el az egészséges táplálkozás irányába, és a mértékre helyezi a hangsúlyt. A fogyás lassú (heti fél - egy kg), de eredménye tartós. A kívánt súly elérése után pedig, amint visszatérnénk a "hagyományos" kosztunkhoz, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy az sokszor nem is olyan "kívánatos".

Forrás: fittelet.hu

Lássa el a szervezetét vitaminokkal!

Egyen a fogyás alatt is Alap Energia multivitamint!

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin

Publikálva: 2010. november 26.

Mondja el a véleményét, szóljon hozzá cikkünkhöz
Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
6700 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
5600 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
9700 Ft/db helyett
4600 Ft/db