4 dolog, amit még biztos nem tudtál a vízről

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Ha még mindig úgy gondolod, hogy napi nyolc pohár víz elfogyasztása elegendő, szervezeted valószínűleg messze a csúcsteljesítmény alatt dolgozik.

InnivalóTestünk 60-70 százalékát víz alkotja, amely szinte minden működésben szerepet játszik, legyen az a vérkeringés, a bőr egészségének fenntartása vagy akár a pislogás - magyarázza dr. Wendy Bazilian dietetikus. - Legfontosabb táplálékunk a víz.

A megfelelő vízbevitel létfontosságú a túlélés szempontjából, azonban ha egészséges vagy és hozzájutsz tiszta vízhez, nem kell félned a kiszáradástól. Miért kell mégis odafigyelni a megfelelő vízbevitelre? Már az egészen enyhe kiszáradás is befolyásolhatja az egészségi állapotot és csökkentheti az edzések hatásfokát is. Az alábbiakban felsorolunk négy indokot, amiért érdemes mindig biztosítani a vízbevitelt.

1. Fogyás: Német kutatók dr. Michael Boschmann vezetésével néhány éve leírták, hogy napi fél liter víz elfogyasztása 30 százalékkal serkenti az anyagcserét, vagyis ha valaki naponta másfél literrel több vizet iszik, évente 17 400 kalóriával többet égethet el, azaz körülbelül 2,5 kilót fogyhat. Dr. Brenda Davy, a Virginia Tech docense pedig bizonyította, hogy azok, akik étkezés előtt vizet isznak, átlagosan 75 kalóriával kevesebbet esznek meg.

2. Élesebb elme: "Már az egészen enyhe, 1-2 százalékos kiszáradás is fokozza a fáradékonyságot, csökkenti az éberséget, továbbá károsítja a rövid távú memóriát és a kognitív képessségeket, de ezt sajnos nem használhatjuk kifogásként a főnökkel szemben" - mondja Bazilian.

3. Hatékonyabb edzésmunka: Az eredmények elmaradásért az elégtelen vízbevitel is felelős lehet, állítja Fabio Comana sportélettan-szakember. Az izmok 80 százalékban vízből állnak, a kiszáradás pedig csökkenti az agy vérátáramlását, az izmok tápanyagellátását és lassítja a regenerációs folyamatokat. A megfelelő vízbevitel segít elkerülni a sérüléseket és a fájdalmat, mivel az ízületek felületének nedvesen tartásához is víz szükséges.

Az egyik legfontosabb összestevő...

4. Vonzó külső: Bár a víz nem az ifjúság forrása, segíthet száraz bőr, berepedezett ajkak és ráncok esetén. A nyálképzéshez is vízre van szükség, és a nyál kulcsfontosságú a fogszuvasodás megelőzésében. A megfelelő folyadékbevitel ezen felül segít megőrizni a bőr rugalmasságát és tónusát.

Mennyi vízre van szükségünk naponta?

Napi folyadékszükségletedet életkorod, testsúlyod, egészségi állapotod, környezeted és aktivitásod alapján számolhatod ki, angol nyelvű honlapokon számos ilyen kalkulátor létezik. Ha sokat mozogsz, meleg éghajlaton élsz, vagy bizonyos táplálékkiegészítőket, például kreatint szedsz, több vízre van szükséged. A folyadékbevitel egyötödét egyéb élelmiszerek, például levesek, görögdinnye vagy spenót segítségével is megoldhatod. Ha úton vagy, vigyél magaddal egy többször használatos palackban vizet, ezzel a környezeted is óvod.

Forrás: noilapozo.hu

A víz mellett vitaminokra is szükség van! Pótolja azokat is!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani, mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat.
Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin


Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár