Hamar lerohannak a pollenek idén cikk fényképe

Hamar lerohannak a pollenek idén

Miért tapasztalunk máris orrdugulást, tüsszögést, szemviszketést, köhögést? Az enyhe tél miatt korábban kezdődhet a tavaszi allergiás szezon. Mit tehetünk ellene?

Tüsszögünk, szemviszketés gyötör, eldugul az orrunk? Ha allergiás tüneteket tapasztalunk, az nem véletlen. A tavaszi allergia értelemszerűen tavasszal kezdődik, ám 2012-ben az enyhe tél okolható a tünetek korai jelentkezéséért.

A pollenszezon jellemzően végig érezteti hatásait a tavaszi időszakban, tehát hosszabb allergiás időszakkal kell számolnunk, ami az allergiásoknál súlyosabb tüneteket is jelenthet - mondta el Dr. Stanley Fineman, amerikai allergológus.

Attól függően, hogy hol élünk, a szezonális allergia különböző variációit tapasztalhatjuk - különböző mértékben érezteti hatását.

Nem mindig lehet elsőre eldönteni, megfázástól szenvedünk, vagy pedig allergiától. A tünetek kétségtelenül hasonlóak. Ám ha azt tapasztaljuk, hogy több mint egy hete szenvedünk, és a váladék tiszta, akkor valószínűleg az allergia tüneteivel állunk szemben.

Mert ha a váladék sárga vagy zöld, akkor fertőzésről lehet szó. Amennyiben a tüneteket láz és izomfájdalmak is kísérik, megfázás vagy influenza kínoz bennünket.

Amennyiben az allergia tünetei már ismerősek számunkra, tisztában vagyunk vele, hogy allergiásak vagyunk, igyekezzünk minimalizálni a polleneknek való kitettségünket.

- Tartsuk zárva az ablakokat
- A szabad levegőn viseljünk napszemüveget (akkor is, ha nincs napsütés)

- Gyakori zuhanyzással, ruhacserével is segíthetünk magunkon: amikor hazaérünk, azonnal cseréljünk ruhát, ne "terjessze" a polleneket a lakásban az odakint viselt ruhánk

- Fontoljuk meg légtisztító és párásító beszerzését!

Ha a tünetek igen súlyosak, mindenképp beszéljünk az allergológussal a további kezelési lehetőségekről.

Ez a cikk nem a mi írásunk, az eletmod.hu oldalról vettük át.

A Jó Közérzet Vitamin® Webáruház
szerkesztőjének kiegészítése


Kedves Olvasó!

Már tavaly nyáron, az allergiaidőszak alatt is foglalkoztunk ezzel a témával. Azt gondolom, hogy idén hasznos lehet már most foglalkozni azzal hogy mit tehetünk az allergiával. Nem csak azért mert ahogy a cikk is emliti, idén nagyon enyhe telünk volt, hanem azért is, mert a megelőzés mindíg sokkal hatékonyabb, mint a tünetek kezelése.

Az allergia meglehetősen civilizációs "betegség" bár én inkább azt mondanám, hogy az allergia inkább tünet, nem betegség. Az allergiás reakciók kiváltója a különböző vegyianyagok okozta terhelés, amelyre a szervezetünk ilyen "pánikreakcióval" válaszol. A természetes allergének - a parlagfű, fűfélék, gesztenye, mogyoró stb... - "ősidők" óta jelen vannak a környezetünkben, mégis az allergiás esetek úgy 25-30 éve kezdték felülni a fejüket hazánkban. A szervezetünk annyira telítődik ezekkel a mesterséges anyagokkal, hogy a virágzási idő alatt jelentkező pollenek már kiverik a biztosítékot a szervezetünk védekező reakcióinál, ezért aztán a természetes allergének megjelenésekor produláljuk a tüneteket. Persze nyilvánvaló, hogy a műanyag élelmiszereket, az agyonillatositott kozmetikumokat, és a vegyszerekkel szinezett ruhákat - csak hogy néhányat említsünk a vegyi terhelések forrásaiból - nehéz kizárni az életünkből, ezért javasolják a téma szakértői, hogy próbáljuk enyhíteni azokat a tényezőket, amelyeket a természetes allergének megjelenése okoz.
Az allergia jelentkezése elég nagy teher, és befolyásolja az életminőségünket. Nem elég hogy küzdünk a tünetekkel, vissza is kell tartsuk magunkat sok olyan tavasszal és nyáron jelentkező dologtól, amely örömforrást jelent, hiszen végre kimehetnénk a szabadba, szellőztethetnénk egy jót, de inkább visszahúzódunk ettől, az irritációtól, hevesen jelentkező tünetektől való félelem miatt.

Ezek a tünetek csökkenthetők, a tünetek heves jelentkezése megelőzhető. Ha Ön érintett, szívesen elküldöm Önnek Szent-Györgyi Albert megoldását az allergiás tünetek kezelésére.

Kérem írjon nekem a vagi.peter [kukac ] jkvitamin.hu e-mail címre.

üdvözlettel,

Vági Péter
A Jó Közérzet Vitamin®
Webáruház szerkesztője



Publikálva: 2012. március 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár